Hlavní obsah

Hamilton pokazil Vettelovi party a udržel při životě Alonsa, který je jako skála

Praha

Hamilton přišel Alonsovi na pomoc. Mistrovství světa formule 1 se tak rozhodne až v posledním závodě tuto neděli v Brazílii. Tak hodnotí média víkendovou Velkou cenu Spojených států. V Austinu triumfoval Lewis Hamilton, který tak oddálil korunovaci Sebastiana Vettela. Obhájce titulu vede o třináct bodů před Fernandem Alonsem, který ho jako jediný může v Sao Paulu o titul ještě připravit.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Vyhrála to helma...? Lewis Hamilton se v cíli pochlubil speciální "americkou" přilbou.

Článek

Nezaujatý fanoušek může být nadšen. O titulu se rozhodne až v posledním závodě. „Vettelova oslava je odložena. Fernando se nevzdává. Šampionát se v Brazílii rozhodne mezi Vettelem a Alonsem," hlásá Corriere dello Sport. „Hamilton pomohl Alonsovi. Massa se obětoval pro zájmy týmu. Trik Ferrari by využil každý, pokud by šlo o mistrovský titul," souhlasí Gazzetta dello Sport. „Hamilton udržel při životě Alonsův sen. Trik Ferrari byl začátkem Alonsovy stíhací jízdy," zvýrazňuje spokojenost italských listů Corriere della Sera.

„Alonso může v Interlagosu dokonat zázrak. Všechno je možné, ale Vettel zůstává favoritem, i když na pódiu v Austinu neměl výraz tváře mistra světa," rýpl si španělský As. „V charakteru Fernanda Alonsa přečnívá nad všechno tato ctnost: je jako skála a nikdy se nevzdává. Výhoda je však na Vettelově straně," souhlasí ABC. „Alonso odvrátil Vettelův mečbol. Němec ještě mistrovský titul nerozhodl," kvituje El Mundo. „Hamilton drží Alonsa při životě, ale Vettel má titul na dosah: stačí mu i čtvrté místo z Brazílie," mírní El País optimismus španělských médií.

„Vettelovo čekání na třetí titul v sérii se odkládá do posledních závodů. Ale jednu ruku má již v rukavici na titulu," píše britský Daily Mail. „Lew v texaském thrilleru pokazil Vettelovi party," přidává se Daily Mirror. „Hamilton pokazil hru Red Bullu," shoduje se The Sun.

„Vettel je blízko ke korunovaci, ale Hamilton se postaral o udržení napětí," konstatuje Le Figaro. „Uvidíme se v Brazílii! Hamilton udržel napětí na úrovni. Alonso zasel ve Vettelovi pochybnosti," těší se francouzský L'Equipe.

Reklama

Související témata: