Hlavní obsah

F1: Německý tisk oslavuje svého závodnického boha Vettela

Berlín

Je to novodobý Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, prostě závodnický bůh. Tak hodnotí Sebastiana Vettela německý tisk. Oslavuje tak jeho další titul ve formuli 1, kdy spolu s prvně jmenovanými vytvořil "svatou trojici" pilotů, kterým se podařilo triumfovat tři roky v řadě.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Německý pilot Sebastian Vettel se raduje z titulu mistra světa.

Článek

"Vettele, teď jsi závodnický bůh!" hlásá nejčtenější německý deník Bild, který stejně jako mnoho ostatních věnoval rodákovi z Heppenheimu titulní stranu. Podle berlínského B. Z. si Vettel zajistil třetí titul v nejbláznivějším, nejkurióznějším a nejnapínavějším finále F1 všech dob a stal se z něj "Sebastitán".

Malý uličník

"Sebastian Vettel je jednoduše nejlepší - prostě nejlepší. Už teď stojí na stejném stupínku jako Juan Manuel Fangio a Michael Schumacher. A to po právu, neboť nadmíru sympatický Heppenheiman, který stále působí dojmem malého uličníka, se i přes řadu neúspěchů v průběhu sezóny nenechal od svého cíle odradit," napsal regionální list Schwarzwälder Bote.

Svými silnými nervy a pečlivou prací podle něj připomíná sedminásobného šampióna Schumachera v jeho nejlepších letech. "Další důvod proč od Vettela očekávat další titul," dodal Schwarzwälder Bote. Že vítězství číslo tři nebylo poslední, věří také server magazínu Der Spiegel nebo Berliner Zeitung, podle něhož Vettela třetí triumf v řadě katapultoval do "ligy titánů F1".

Přestal se dopouštět chyb

Podobně současnou pozici staronového mistra světa vidí i mnichovský Süddeustche Zeitung. "Byl to těžký rok. Vettel ukázal nervy, měl velké problémy s autem. Teprve v rozhodující fázi se přestal dopouštět chyb. A vstoupil mezi vyvolené," napsal deník v článku nazvaném "Legendární jako Fangio a Schumacher".

Reklama

Související témata: