Hlavní obsah

Lotus jako první představil vůz pro novou sezónu F1

Enstone

Stáj Lotus jako první představila nový vůz pro nadcházející sezónu mistrovství světa. Podle šéfa týmu Erika Boulliera bude cílem dvojice Kimi Räikkönen, Romain Grosjean vylepšit loňské čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

Foto: Zdeněk Sluka

Kimi Räikkönen

Článek

"Chceme skončit nejhůře třetí," řekl Boullier při prezentaci monopostu s označením E21 v týmové továrně v anglickém Enstone. "Oba jezdci musí přispět, jak nejvíc to půjde," prohlásil.

V loňské sezoně se dařilo po návratu do F1 Räikkönenovi. Mistr světa z roku 2007 vyhrál v závěru sezoně závod v Abú Zabí a celkem sedmkrát byl na stupních vítězů. V šampionátu skončil třetí. "Nebude snadné ten minulý rok překonat," uvedl třiatřicetiletý Fin. "Snažíme se zlepšit ve všech směrech. Když nám to půjde líp v kvalifikaci, budeme mít šanci vyhrát víckrát."

Monopost E21 připomíná loňský model, podle technického ředitele Lotusu Jamese Allisona ale některé části vozy prošly kompletní proměnou. "Některé části jsou úplně předělané, jinde jsme ještě vylepšili to nejlepší z filozofie, které se držíme několik sezon," uvedl Allison.

Reklama

Související témata: