Hlavní obsah

Alonso při první jízdě v novém ferrari zajel třetí čas

Barcelona

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso má za sebou první jízdu v novém monopostu Ferrari. Při úterních testech v Barceloně zajel španělský pilot třetí čas (1:22,952). Nejrychlejší byl Němec Nico Rosberg z Mercedesu (1:22,616), druhý byl s těsnou ztrátou sedmi tisícin sekundy Fin Kimi Räikkönen z Lotusu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fernando Alonso v novém monopostu Ferrari při testech v Barceloně.

Článek

"Jsem docela spokojen a musím říct, že na auto mám stejný názor jako Felipe (Massa, druhý jezdec Ferrari). Oproti loňskému vozu je jak z jiné planety," citovala agentura Reuters Alonsa, který vynechal úvodní testy v Jerezu a věnoval se fyzické přípravě, za kterou by se podle prohlášení stáje "nemuseli stydět nejlepší olympijští atleti".

V Barceloně si dal loňský vicemistr za úkol zajet každý den nejméně sto kol, dnes jich odkroužil 110. "Studoval jsem data z Jerezu, takže jsem věděl, co mě čeká za auto. V podstatě se dá říct, že do první Velké ceny v Austrálii (17. března) se toho už moc nezmění," uvedl Alonso. "Vděčíme za to práci přes zimu a testování v aerodynamickém tunelu," dodal.

Rosbergovi na nejrychlejší čas stačilo 54 kol, po čtrnácti navíc musel do boxů kvůli problémům s převodovkou. "Být nejrychlejší vždycky potěší. Z auta mám dobrý pocit, je určitě lepší, než když jsme s ním jezdili posledně," prohlásil.

Vítěz mistrovství z posledních dvou let Němec Sebastian Vettel z Red Bullu zajel po problémech se softwarem čtvrtý čas dne 1:22,965. "Chtěli jsme toho odjezdit co nejvíc, ale nešlo to. Měli jsme menší potíže, ale poté, co jsme je odstranili, jsme zajeli dobré časy," uvedl.

Reklama

Související témata: