Hlavní obsah

Räikkönen šampióna pěkně prohnal, jako parťáka by ho Vettel bral

Tři tituly mistra světa formule 1 už má a nezadržitelně směřuje ke čtvrtému v řadě, domácí Velkou cenu Německu však v neděli vyhrál poprvé. Sebastian Vettel musel na Nürburgringu v závěru odolat útokům Kimiho Räikkönena a paradoxem je, že právě finský pilot ze stáje Lotus by se mohl od příští sezóny stát v Red Bullu jeho týmovým parťákem. „Byla by to skvělá výzva,“ dal Vettel jasně najevo, že tuto variantu vítá.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Stupně vítězů - Sebastian Vettel (druhý zprava), Kimi Räikkönen (vlevo) a Romain Grosjean (vpravo).

Článek

Australan Webber dává formuli 1 sbohem, jeho místo bude po sezóně volné. Koho si Red Bull vybere k Vettelovi?

Indicie ukazují na Kimiho Räikkönena. Mistr světa z roku 2007 už působil v Sauberu, McLarenu, Ferrari a teď dosahuje slušných výsledků v Lotusu. Spekuluje se ovšem o finančních problémech týmu a Red Bull je přece jen o krok dál.

Vettel potřebuje důstojného nového kolegu a ani šéf týmu Christian Horner netají, že má zájem právě o Fina.

„Kimiho mimořádně respektuji, vždy byl ke mně přímý a férový, takže by mi nevadil. Byla by to skvělá výzva," ujistil sám Vettel v rozhovoru pro Sky Sports News. „Ale interně jsme o tom zatím nemluvili. V úvahu připadají také dva jezdci Toro Rosso (v probíhající sezóně jezdí za Toro Rosso Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne), kteří se v poslední době zlepšují. Rozhodnout musí management," dodává šampión.

Koncem srpna by mělo být jasno

Podle tvrzení Sky Sports by mělo být jasno během letní přestávky a oficiální oznámení se dá očekávat kolem VC Belgie v závěru srpna.

Vettel tvrdí, že on rozhodovat nebude. „Ne, není to na mně a nijak to neovlivní moje soutěžní nasazení. Letos jdu krok po kroku a v příštím přijde mnoho nových věcí. Pokud se k nim přidá i další, tak je to při všech změnách pravidel, aut a motorů úplně jedno. Mám dost věcí, které mě udržují ve střehu."

Své slovo však Vettel určitě mít bude. „Nedokážu si představit, že by ho tým do rozhodování intenzivně nezatáhl. Sám však prodloužil smlouvu pouze o jeden rok, což není žádný dlouhodobý kontrakt, jaký má třeba Alonso u Ferrari," říká Martin Brundle, bývalý britský pilot formule 1.

Reklama

Související témata: