Hlavní obsah

Red Bull už má prý jasno, parťákem Vettela bude Ricciardo

Praha

Ani Fernando Alonso, ani Kimi Räikkönen. Podle německého Bildu obsadí místo Marka Webbera, který dá po letošní sezóně formuli 1 vale, ve stáji Red Bull další Australan Daniel Ricciardo. Čtyřiadvacetiletý jezdec sesterského týmu Toro Rosso má být představen jako budoucí parťák Sebastiana Vettela už tento týden v belgickém Spa.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Ricciardo si vyzkoušel vůz Red Bull při letošním testu mladých pilotů v Silverstonu.

Článek

Jak už to u podobných spekulací bývá, Red Bull odmítl informaci Bildu potvrdit či jakkoli jinak komentovat. „Nechystáme se ve Spa nic oznamovat. Víc k tomu asi nemám co říct," krčil rameny poradce Red Bullu Helmut Marko.

Ricciardo vstoupil do formule 1 v roce 2011 v barvách bezvýznamné stáje Hispania Racing, od loňska závodí za Toro Rosso. Dosavadním maximem rodáka z Perthu je sedmé místo z letošní Velké ceny Číny. V letošním roce si australský závodník také vyzkoušel vůz Red Bullu při testu mladých pilotů v Silverstonu.

S možným angažmá v mistrovské stáji, která ovládá formuli 1 už tři roky a Vettel je na nejlepší cestě ke čtvrtému titulu v řadě, byli spojování také Fernando Alonso z Ferrari a Kimi Räikkönen z Lotusu. Räikkönenovo jméno navíc bylo zmíněno i v souvislosti s Ferrari, které údajně hledá náhradu za Felipeho Massu.

Reklama

Související témata: