Hlavní obsah

Fanoušci Ferrari vybírají jméno letošního monopostu

Praha

Z pěti možností mohou od středy vybírat fanoušci formule 1 označení pro letošní monopost stáje Ferrari. Nejúspěšnější stáj v historii F1 spolu se spuštěním hlasování odtajnila premiéru nového vozu: s napětím očekáváná novinka se ukáže světu v sobotu 25. ledna, tři dny před startem prvních oficiálních testů v Jerezu.

Foto: Profimedia.cz

Podoba monopostu Ferrari pro letošní ročník MS vozů formule 1 bude odtajněna 25. ledna.

Článek

Ferrari odtajní podobu nového vozu den po týmu McLaren, který letos vyrukuje s monopostem jako první. Už v pátek ale bude jasné, jak se bude monopost Scuderie jmenovat.

Příznivci dostali na výběr pět možností F14 T, F14 Maranello, F14 Scuderia, F166 Turbo a F616, které kromě letopočtu a tradičním jménům spojených s Ferrari jasně odkazují k zásadní změně v regulích formule 1, jíž od letošní sezóny budou pohánět šestiválcové přeplňované motory o objemu 1600 ccm. Hlasování probíhá na adrese 2014f1car.ferrari.com nebo na týmových profilech na Facebooku a Twitteru.

Ferrari stihne představit svůj nový vůz ještě před začátkem prvních testů F1 v Jerezu, stejně jako zmiňovaný McLaren, Mercedes či Williams. Mistrovská stáj Red Bull zatím oficiálně datum odhalení nového vozu nezveřejnila. Opožděnou premiéru plánuje tým Lotus, který stihne monopost připravit až na druhý test, který je na programu v únoru v Bahrajnu.

Reklama

Související témata: