Hlavní obsah

Vettel odkroužil na závěr testování F1 v Bahrajnu 77 kol

Sáchir

V poslední den testování před novou sezónou formule 1 se konečně podařilo najet důležité kilometry i úřadujícímu šampiónovi Sebastianu Vettelovi z Red Bullu. Čtyřnásobný mistr světa odkroužil v Bahrajnu s novým monopostem RB10, který měl až dosud velké problémy se spolehlivostí, celkem 77 okruhů. Časem ale německý pilot na nejrychlejší nestačil, byl devátý.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Sebastian Vettel při testech v Bahrajnu.

Článek

"Dneska jsme toho konečně trochu víc najeli a hodně jsme se při tom dozvěděli. Teď se musíme snažit, abychom toho v příštích dvou týdnech správně využili," řekl Vettel, jenž v sobotu kvůli technickým problémům neodjel ani jedno kolo.

Tentokrát si pochvaloval, že se konečně s novým vozem lépe seznámil. Absolvoval i dva dlouhé úseky, při nichž ujel v jednom kuse 15 respektive 19 kol. Nyní je podle něho potřeba zapracovat na spolehlivosti. Co se týče rychlosti, má z monopostu dobrý pocit.

Dva týdny před začátkem sezóny odjel na okruhu Sáchir nejvíce kol Valtteri Bottas. Finský závodník se svým williamsem dnes odkroužil 108 okruhů a dosaženým časem zaostal jen za bývalým mistrem světa Lewisem Hamiltonem. Britský jezdec Mercedesu absolvoval 69 kol.

Reklama

Související témata: