Hlavní obsah

Dorazil kolotoč formule 1. Rodiny pasažérů ztraceného letounu musely z hotelu pryč

Příjezd členů stáje Ferrari do Kuala Lumpuru před víkendovou Velkou cenou Malajsie formule 1 negativně poznamenal spor o rezervované pokoje, v nichž byli ubytováni příbuzní pasažérů pohřešovaného letadla malajsijských aerolinií. Ti se nakonec museli ze dvou hotelů v blízkosti závodního okruhu přestěhovat.

Foto: David Gray, Reuters

Fernando Alonso s ferrari nebude v Malajsii chybět.

Článek

"Když dorazili první zaměstnanci Ferrari, bylo jim řečeno, že jsou jejich pokoje obsazené. Po vzrušené diskusi Italové vyhráli," uvedl německý list Die Welt.

Týmy formule jedna rezervují hotely v jednotlivých destinacích Velkých cen s několikaměsíčním, někdy dokonce několikaletým, předstihem. "Je mi velice líto rodin těch pasažérů, ale rozhodnutí bylo věcí hotelu. Představte si, co by se stalo, kdyby všechny rezervace najednou přestaly platit," komentoval kontroverzní událost šéf formule 1 Bernie Ecclestone.

Zástupci hotelu Cyberview podle deníku zajistili rodinám čekajícím na jakékoliv zprávy o osudu ztraceného letu MH370 náhradní ubytování v blízkosti letiště. "Je pravda, že jsme tu měli čínské rodiny, ale už jsou pryč, neboť máme kvůli závodu formule 1 zcela plné rezervace," potvrdila mluvčí hotelu.

Reklama