Hlavní obsah

Pérez vrací úder: Spadli jste z Měsíce? Srážku v Kanadě zavinil Massa

Praha

Monstrózní srážka Felipeho Massy a Sergia Péreze při nedělní Velké ceně Kanady vozů formule 1 má očekávanou dohru. Zatímco po závodu se čertil Massa kvůli tomu, že Pérez za zavinění nehody dostal trest jen v podobě ztráty pěti startovních pozic, teď se zase ozval mexický pilot týmu Force India. A přišel s tvrzením, že za nehodu může Brazilec ve službách Williamsu.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Sergio Pérez opouští svůj zdemolovaný monopost v závěru Velké ceny Kanady.

Článek
Fotogalerie

Spektakulární karambol se odehrál na okruhu Gillese Villeneuva při nájezdu do posledního okruhu. Massa v cílové rovince nabral rychlost 300 km/h a zaútočil zleva na čtvrtého Péreze s cílem dostat se před mexického soupeře před nájezdem do první levotočivé zatáčky. Při manévru ale došlo ke kontaktu, oba monoposty se roztočily a skončily v bariérách. Massa při výletu mimo trať navíc jen o vlásek minul třetího Sebastiana Vettela a při nárazu čelil přetížení 27G.

Jury po přezkumu incidentu vyřkla trest, proti němuž se Massa rázně ohradil. A šéf Williamsu Rob Smedley na to konto prohlásil, že Pérezův vůz byl především z hlediska brzd „tak doje...ý", že měl raději stát v garáži.

To si ale horkokrevný Mexičan samozřejmě nenechal líbit. „Přijít cizí vinou o tak solidní výsledek samozřejmě hodně mrzí," řekl serveru crash.net. „Držel jsem stejnou stopu i brzdnou dráhu jako v přechozích kolech a najednou mě zezadu napálil Massa. Přitom nalevo ode mě byla spousta místa pro čisté předjetí. Vůbec nechápu, proč došlo ke kontaktu," bránil se čtyřiadvacetiletý závodník.

Vidí manévr Massy

Při zkoumání dostupných videozáznamů je patrné, že to byl zřejmě vážně Pérez, kdo vyjel nepatrně směrem k soupeři. Jezdec Force India je nicméně přesvědčen o opaku. „Viděl jsem různé záběry a nemůžu si pomoct, ale Felipe těsně před srážkou uhnul mírně doprava. Možná to byl jen instinkt a chtěl se vrátit do optimální stopy. Každopádně nás to stálo pěknou kupu bodů," zlobil se.

Péreze se navíc dotkla slova ze strany Williamsu o špatném technickém stavu vozů Force India. „Myslím, že nám nikdo nemusí radit, kdy máme odstavit vůz. Auto bylo perfektně ovladatelné až do doby, než mě sestřelili z dráhy. Řada dalších jezdců měla vozy v podobném stavu a bez problémů dokončili závod. A jestli si někdo myslí, že lze držet takovou dobu za zády oba vozy Red Bull s „doje...ým" monopostem, tak asi spadl z Měsíce," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články