Hlavní obsah

FANTASY: Stáhne Hamilton v Maďarsku body na Rosberga v boji o titul mistra světa?

Po skvělé Velké ceně Německa, kde stylem start-cíl zvítězil Nico Rosberg, se královna motosportu přesunula do Maďarska, kde se na okruhu Hungaroring pojede poslední závod před dlouhou letní pauzou.

Kapitánem našeho týmu Hamilton.

Článek

Lewis Hamilton a Nico Rosberg spolu ve formuli 1 svádí tvrdý boj o titul mistra světa. Hamilton před týdnem v Německu v první části kvalifikace havaroval, jelikož mu selhaly brzdy. Kvůli nucené výměně předovky odstartoval do závodu až z 20. místa. Díky výborné jízdě a výkonu své formule se pobojoval až na třetí místo za Valtteriho Bottase, avšak skvěle jedoucího finského pilota předjet nedokázal a musel se spokojit se třetím místem. Hamilton momentálně ztrácí na Rosberga 14 bodů.

„Byl jsem velmi hrdý na to, že jsme v Německu měli obě auta na pódiu, před všemi zaměstnanci Mercedesu," prohlásil Hamilton po Velké ceně Německa. „Z osobního hlediska jsem ze závodu nemohl být tolik nadšený, jelikož jsem prožil těžký víkend a ztratil mnoho bodů na Nika v boji o mistra světa."

Hamiltonovi se v Maďarsku daří

Maďarsko by mohl být závod, ve kterém by britský pilot mohl stáhnout bodový náskok svého kolegy. Ve své kariéře zde zvítězil celkem čtyřikrát včetně posledních dvou let.

„Velká cena Maďarska je pro mě vždy speciální, ze sedmi závodů jsem zde získal čtyři pole positions a čtyři vítězství, včetně prvního vítězství za Mercedes, kterého jsem dosáhl minulý rok," řekl Hamilton. „Nevím, proč se mi zde tak daří. Je to okruh který si užívám. Je to jeden z těch, kde můžete jezdit agresivně, což agresivnímu jezdci, jakým jsem i já, vyhovuje. Asi to sedí mému jezdeckému stylu lépe, než některým jiným. Dělám vše, absolutně vše proto, abych opět vyrovnal s Nikem bitvu o titul."

Zajímavosti Velké ceny Maďarska

Jedno kolo na okruhu Hungaroring se zkládá z 14 zatáček a měří celkem 4381 metrů. Závod je vypsán na 70 kol. Jezdci ujedou dohromady 306,630 km. Cílová rovina měří 908 metrů. Piloti ji projedou přibližně za 10 sekund na jejím konci mohou dosáhnout rychlosti až 320 km/hod.

V závodě zde loni zajel nejrychlejší kolo Mark Webber s Red Bullem. Nejvíce vítězství získal v Maďarsku Lewis Hamilton a Michael Schumacher. Oba piloti projeli cílem jako první čtyřikrát. Ze stájí zde nejvíce vítězství získal McLaren (11). Loňskou Grand Prix Maďarska vyhrál Lewis Hamilton před Kimi Räikkönenm a Sebastianem Vettelem.

Reklama

Související témata: