Hlavní obsah

Hamilton ví, kdy začal koukat po holkách. Nemyslí však na den, kdy potkal Rosberga

Praha

Lídr světového šampionátu formule 1 Nico Rosberg může být klidný. Mezinárodní automobilová federace se nebude zabývat kolizí jezdců Mercedesu v nedělní Velké ceně Belgie. Brit Lewis Hamilton obvinil Němce, že do něj vrazil schválně. Vztah stájových kolegů je nyní vážně narušen. „Ještě v motokárách jsme si užili neuvěřitelné množství zábavy. Teď je to jiné,“ potvrzuje Hamilton.

Foto: Yves Herman, Reuters

Nico Rosberg (vlevo) a Lewis Hamilton: Válka hvězd začíná být brutální...

Článek
Fotogalerie

Vedení stáje Mercedes se skřípěním zubů sleduje, jak její piloti zavdali další příčinu ke šťavnatým článkům.

„Ramba Rosberga vybučeli. Válka hvězd začíná být brutální. Nico Rosberg svému kolegovi Lewisovi Hamiltonovi v druhém kole prořízl pneumatiku. Brit později odstoupil. Rosberg daroval vítězství Danielu Ricciardovi, ale i díky druhému místu zvýšil svůj náskok před Hamiltonem na 29 bodů," popsal závod v Belgii německý Express.

„Šéfové Mercedesu dali Rosbergovi zabrat. Svět formule 1 na to čekal už dlouho a přišlo to hned v prvním závodě po letní přestávce. A pořádně. Dominující stříbrné šípy do sebe ve Spa vrazily," přidal se Bild.

Jsme kamarádi, bla bla bla

Dlouho se psalo o tom, že Hamilton a Rosberg jsou dobří kamarádi. Znají se přece od dob působení v motokárách, v Monaku bydlí blízko sebe a rozumějí si. Ale stejně jako v jiných případech, i tentokrát boj o titul jejich vztah pokazil. Vyhrát může jen jeden, a když se veřejnost začne vrtat v každé maličkosti, nemůže to dopadnout dobře.

„Nejsme tu proto, abychom si hráli, ale musíme získat titul," řekl Lewis Hamilton v rozhovoru pro rakouský SportWoche. „A to je naprosto vážná věc. Vždyť tady jde o celoživotní status, o všechno. A ano, náš vztah se zveličoval: ‚Jsme kamarádi, bla bla bla'. V minulosti jsme si užili neuvěřitelné množství zábavy. Tehdy v motokárách. Nyní je to jiné."

V Monaku všechno pochopil

První větší problém se objevil během květnových závodů v Monte Carlu. Od té doby je prý Hamiltonovi jasné, že jeho stájový kolega udělá pro vítězství všechno: „Ano, myslím si, že to přišlo v Monaku. Tam mi to začalo být zcela jasné."

Konkrétně šlo o závěr kvalifikace a vyvolání žlutých vlajek, které bylo podle některých názorů úmyslné. Komisaři však Němci úmysl nedokázali, takže si ponechal pole position a nakonec i vyhrál.

Velmi ironicky pak Hamilton odpověděl na otázku, od kdy se zná s Rosbergem. „Pamatuji si na okamžik, kdy jsem se poprvé začal dívat po holkách. Pamatuji se na to, jak jsem poznal svou přítelkyni i na první sex... Ale vůbec nemyslím na to, kdy jsem poprvé potkal Nica," odvětil Hamilton suše.

Reklama

Související témata: