Hlavní obsah

Schumacherova zranění způsobila kamera Go-Pro, tvrdí syn motoristické legendy

Paříž/Gland

Michael Schumacher pokračuje v pozvolném uzdravování z vážného zranění mozku, které utrpěl na konci minulého roku při lyžování v Alpách. Vůbec poprvé se k inkriminovanému momentu vyjádřil i některý z členů rodiny. Schumacherův syn Mick podle rádia Europe 1 prohlásil, že za vážná poranění hlavy motoristické legendy může držák kamery Go-Pro, kterou měl sedminásobný světový šampión upevněnou na přilbě.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher drží mnoho rekordů ve formuli 1 - především s Ferrari získal nejvíce mistrovských titulů, vítězství, nejrychlejších kol, pole position, bodů i výher v jedné sezóně.

Článek

Celých deset měsíců po nehodě se mělo za to, že helma zachránila slavnému závodníkovi život. Nyní to však vypadá, že držák kamery Go-Pro, která se mimo jiné používá pro autentické zachycení jakýchkoliv sportovních aktivit, způsobil Schumacherovi vážné zranění mozku.

S touto informací přišel renomovaný francouzský komentátor F1 Jean-Louis Moncet, který při závodu motokár mluvil se Schumacherovým patnáctiletým synem Mickem. „Problémem nebyl samotný náraz hlavou do skály, ale namontovaná kamera, kterou měl Michael na helmě. Její držák mu způsobil vážná zranění," tvrdí Moncet.

Pětačtyřicetiletý Schumacher se momentálně nachází v domácím ošetřování ve švýcarském Glandu. Na břehu Ženevského jezera se o něj nepřetržitě stará zhruba patnáctičlenný tým zdravotníků a fyzioterapeutů. Pokroky v léčbě německého závodníka jsou sice pomalé, ale zřetelné a nadějné. V podobném duchu se nedávno vyjádřil jeho blízký přítel Jean Todt, a stejná slova Moncet údajně slyšel i od Micka Schumachera.

„Řekl mi, že se Michael probouzí velmi, velmi pomalu. I když všechno trvá dlouho, Schumacher má před sebou stále spoustu času, aby se zapojil do normálního života," cituje server motorsport.com Monceta.

Reklama

Související témata: