Hlavní obsah

Italský tisk potvrzuje: Alonso se dohodl v McLarenu na dvouleté smlouvě. Ve Ferrari bude volno pro Vettela

Řím

Spekulace se proměňují v realitu. Návratu Fernanda Alonsa z Ferrari do McLarenu už podle italských médií nic nebrání. Španělský pilot formule 1 se údajně s britskou stájí dohodl na dvouleté smlouvě s opcí na další rok, která by mu měla zaručit příjem 70 miliónů eur.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fernando Alonso zdraví fanoušky Ferrari na okruhu v Barceloně. Španělský pilot po pěti sezónách italský tým opustí.

Článek

Podle informací listu Tuttosport bude součástí nového kontraktu klauzule, která Alonsovi umožní předčasně odejít, pokud tým nebude mít odpovídající výsledky. V současné smlouvě ve Ferrari sice tuto možnost zakotvenou nemá, s vedením italské stáje se ale na odchodu dva roky před jejím vypršením dohodl.

Jeho přestupem do McLarenu se totiž ve Ferrari uvolní místo pro avizovaný příchod Sebastiana Vettela, jenž vypověděl smlouvu s Red Bullem. Angažmá čtyřnásobného mistra světa ale italská stáj zatím oficiálně nepotvrdila.

Třiatřicetiletý Alonso závodil za McLaren už v roce 2007, nedokázal ale vyjít s tehdejším stájovým kolegou Lewisem Hamiltonem a po nevydařeném ročním angažmá z týmu odešel. V této sezóně za McLaren jezdí Jenson Button a Kevin Magnussen.

Reklama