Hlavní obsah

Schumacherova webová stránka začne znovu fungovat

Kolín nad Rýnem

U příležitosti dvacetiletého výročí zisku premiérového titulu mistra světa formule 1 začne ve čtvrtek znovu fungovat oficiální internetová stránka Michaela Schumachera.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher

Článek

Bývalý německý pilot se stále v domácím prostředí zotavuje z vážného zranění hlavy po pádu na lyžích a jeho web je řadu měsíců neaktivní. Na jediné přístupné stránce jeho rodina prostřednictvím jezdcova managementu děkuje veřejnosti za podporu.

To se ve čtvrtek v 9:00 SEČ změní s ohledem na to, že v ten den uplyne dvacet let od chvíle, kdy Schumacher získal první ze sedmi titulů světového šampióna. "V kariéře Michaela Schumachera je 13. listopad 1994 mimořádný den. Dvacetileté výročí od jeho prvního vítězství v šampionátu považujeme za příležitost k reaktivaci jeho homepage," uvedl v prohlášení Schumacherův management.

Nejúspěšnější jezdec historie F1 se vážně zranil 29. prosince 2013 při lyžování v Méribelu. Po nárazu do kamene utrpěl těžký úraz hlavy s poraněním mozku. V nemocnici v Grenoblu podstoupil dvě operace a byl udržován v umělém spánku. Z kómatu jej lékaři probouzeli přes pět měsíců a v polovině června byl pětačtyřicetiletý Schumacher převezen z Francie do Švýcarska, nejprve na kliniku v Lausanne a na začátku září poté do domácího ošetřování.

Reklama

Související témata: