Hlavní obsah

Požehnaný Hamilton. Titul zapil džusem, koňak mu na party nechutnal

Abú zabí

Zpitý pod obraz bez ponětí o čase a prostoru? Čerstvému dvojnásobnému šampiónovi formule 1 by prohřešek proti životosprávě asi každý odpustil. Jenže Lewis Hamilton slavil titul mistra světa v Abú Zabí džusem.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Šéf Mercedesu Motorsport Toto Wolff (vzadu) se raduje s mistrem světa Lewisem Hamiltonem.

Článek

V pondělí ráno tak pilot Mercedesu mohl bez problémů plnit sponzorské povinnosti. Předtím však v garážích stáje teklo šampaňské proudem. Stejně tak na párty, kde slavil kompletní tým a nechyběl nikdo z rodiny šampióna, dokonce i princ Harry coby zástupce královské rodiny dorazil. Hamilton, s obrovským zlatým řetězem na krku a v černém tričku s nápisem World Champion 2014, se však držel stranou bujaré pijatiky.

„Bylo krásné vidět všechny lidi z týmu po sezóně plné stresu tak uvolněné. Nechtěl jsem mít nejkrásnější den mého života rozmazaný, ale uchovat si ho dlouho v paměti a užít si ho naplno," vysvětloval devětadvacetiletý borec, proč se vyvaroval alkoholu.

Střízlivý a svěží

„Alespoň vím, s kým vším jsem se objímal, kdo všechno mi přál. S otcem jsme vzpomínali, jak mi v osmi letech nadělil pod stromeček motokáru," líčil britský borec, že během párty se nevyhnul ani vzpomínce na okamžik, jenž nastartoval jeho kariéru.

A čím tedy titul oslavil? „Měl jsem jednu skleničku šampusu ještě na okruhu, pak jsem si vystačil s melounovým džusem, mým nejoblíbenějším. Je fakt, že jsem si na párty zkusil dát sklenku koňaku, jenže moc mi nechutnal, takže jsem ho ani nedopil," vykládal s úsměvem Hamilton, jenž už v pondělí v devět ráno musel na tiskovou konferenci.

„Jak jsem se cítil po probuzení coby dvojnásobný šampión? Střízlivý a svěží. K tomu svítilo slunce, takže jsem si připadal opravdu požehnaný," culil se Hamilton, první britský pilot se dvěma tituly od dob Jackieho Stewarta v 70. letech minulého století. Ten se nakonec pyšnil prvenstvím v seriálu třikrát.

Reklama

Související témata: