Hlavní obsah

Konec tajností. Už víte, kdo bude komentovat formuli 1?

Praha

Tajenka na úrovni státního tajemství je prozrazena. Společnost AMC, která provozuje televizní stanice Sport1 a Sport2, ve středu odhalila tým, jenž bude v letošním roce přinášet na české obrazovky závody formule 1. Hlavním moderátorem a komentátorem bude Tomáš Richtr, který předtím F1 komentoval na TV Nova.

Foto: Profimedia.cz

Formule 1 se přesouvá na placené kanály Sport1 a Sport2.

Článek
Fotogalerie

Vedle Richtra se bude na přenosech podílet celé kvarteto spolupracovníků. Vysílání F1 bude totiž česko-slovenské, resp. studio bude dvojjazyčné, na samotný závod budou stopy jazykově odděleny podle teritoria. Slovenský komentář obstará Štefan Eisele, odborný nadhled do dění vnesou český závodník Jan Charouz a slovenský jezdec Štefan Rosina. Přímo ze závodů pak bude doplňovat přenosy svými postřehy reportér Ondřej Voršilka.

"Jsem nadšen rozsahem, který chce AMC formuli 1 věnovat, vysílat bude všechny jízdy bez výjimky. Navíc v obrazové kvalitě HD. Podle mého názoru dostat lidi k F1 ještě blíž už by šlo hodně obtížně," poznamenal Richtr, který odkomentoval posledních sedm sezón F1 na Nově.

Televize z Barrandova přinášela formuli 1 v uplynulých osmi letech, loni na podzim práva na sezóny 2015-2017 překvapivě koupila AMC pro placené kanály Sport1 a Sport2. Společnost tak získala do svého portfolia další prémiový obsah, v nabídce má již např. vysílání fotbalové kvalifikace na ME 2016 a práva na kvalifikaci MS 2018, španělskou fotbalovou La Ligu či Kontinentální hokejovou ligu.

Z formule 1 plánuje AMC vysílat živě všechny závody i kvalifikace. Součástí licence jsou i práva na 19dílný britský dokument Legendy formule 1, který představuje nejvýznamnější osobnosti prestižního seriálu.

Nový ročník mistrovství světa vozů formule 1 startuje 15. března tradiční Velkou cenou Austrálie v Melbourne.

Budete sledovat formuli 1 na placených kanálech Sport1 a Sport2?
ano
19,8 %
ne
80,2 %
Celkem hlasovalo 18534 čtenářů.

Reklama

Související témata:
AMC