Hlavní obsah

FANTASY: Přivezou si Mercedesy double i z Ruska?

Po dvoutýdenní přestávce se na scénu vrací královna motosportu. Formule 1 se přesunula na tento víkend do Ruska, kde se v olympijském parku v Soči uskuteční 15. závod letošní sezóny.

Věříme, že Mercedesy se udrží na vítězné vlně.

Článek

Po krátkém zaváhaní v Singapuru, kde se oba Mercedesy překvapivě ocitly mimo stupně vítězů, se v Japonsku vše vrátilo do starých kolejí.

Stříbrné šípy prolétly kolem všeho, co jim stálo v cestě, a dojely si pro osmý double v sezóně. Lewis Hamilton se krátce po startu dostal před kolegu Nica Rosberga vyjíždějícího z pole position.

Hamilton ovládl podnik v Japonsku

Úřadující mistr světa už před sebe nikoho nepustil a do cíle dojel jako první. Německý pilot se po nepovedeném startu do Velké ceny Japonska propracoval ze čtvrté příčky až za svého kolegu a obsadil druhé místo. Třetí dojel Sebastian Vettel a za ním skončil Kimi Räikkönen.

Byly to právě Mercedesy, kdo před rokem opanoval Velkou cenu Ruska. Hamilton zvítězil, Rosberg dojel druhý. Třetí se umístil Valtteri Bottas na Williamsu. Finský jezdec si připsal na své konto nejrychlejší kolo závodu. 5,848 km stihl ujet v čase 1:40,896.

Reklama

Související témata: