Hlavní obsah

Vettelův cíl před novou sezónou F1? Útok na titul!

Maranello

Pilot Ferrari Sebastian Vettel plánuje před blížícím se začátkem nové sezóny formule 1 útok na titul mistra světa. Německý závodník, jenž v minulosti šampionát čtyřikrát vyhrál v barvách Red Bullu, věří, že italská stáj po loňském zlepšení dotáhne v letošním roce náskok dominantního Mercedesu, a on tak bude moci svádět vyrovnané souboje s úřadujícím šampiónem Lewisem Hamiltonem a jeho týmovým kolegou Nicem Rosbergem.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel s ferrari hodlá v nové sezóně zaútočit na titul mistra světa.

Článek

"Podepsat s Ferrari je něco mimořádného. Proto bych teď chtěl zjistit, jaký to je pocit, když s ním vyhrajete šampionát," řekl osmadvacetiletý Vettel v rozhovoru pro Auto Bild Motorsport. Optimismus mu prý dodávají nečekané úspěchy v minulém roce. "Se třemi výhrami nikdo nepočítal. Mnohem důležitější ale je stabilita, kterou jsme měli. To ukazuje, že jsme na správné cestě," dodal.

Vettel obsadil při své premiérové sezoně ve Ferrari v celkovém pořadí MS třetí místo, za Hamiltonem, který obhájil titul, ale zaostal o 103 bodů. Italská stáj čeká na triumf v šampionátu už osm let, naposledy v jejích barvách uspěl Vettelův současný týmový kolega Kimi Räikkönen v roce 2007.

Reklama

Související témata: