Hlavní obsah

Schumacher může chodit, napsal časopis. Falešná naděje ho může stát milióny

Mnichov

Zdravotní stav legendy formule 1 a sedminásobného světového šampióna Michaela Schumachera je i nadále velkou tajenkou. Na veřejnosti se od své nehody při lyžování na konci prosince 2013 neobjevil, v posledních měsících navíc mlčí i jeho dlouholetá mluvčí Sabine Kehmová. Rodina německého závodníka se nicméně brání proti lžím a zavádějícím článkům v některých médiích.

Foto: Profimedia.cz

Na zdravotní stav Michaela Schumachera je uvaleno informační embargo. Ukáže se ještě někdy na veřejnosti?

Článek

Před časem německý časopis Bunte otiskl materiál týkající se někdejšího pilota Benettonu, Ferrari a Mercedesu. Zpráva odkazovala na údajného Schumacherova přítele, který tvrdil, že rodák z Hürthu už může chodit. „Je velmi hubený, ale s pomocí svých terapeutů udělá několik kroků. Může také zvednout ruku," psal bulvární list.

Kehmová takové zvěsti popřela. „Je to velmi nezodpovědné. Bohužel informace nejsou pravdivé a lidem dávají falešné naděje," prohlásila Schumacherova mluvčí.

Rodina sedmačtyřicetiletého pilota časopis zažalovala, odškodné může jít až do výše stovek tisíc eur. Definitivní rozsudek se očekává v říjnu. Jisté je, že Schumacherův právník Felix Damm u prvního slyšení podrobně popsal rozsah všech zranění legendy F1. Ty se však na veřejnost nedostanou, jelikož soud ctí právo na soukromí. „Michael nemůže chodit," řekl Damm stroze novinářům při odchodu z budovy.

Vysouzené peníze by se Schumacherově rodině hodily. O vítěze 91 Grand Prix a držitele 68 pole position nepřetržitě pečuje patnáctičlenný tým. Léčba v Schumacherově domácnosti v Glandu na břehu Ženevského jezera stojí podle serveru express.co.uk astronomických 100 tisíc liber týdně (asi 3,2 miliónu korun).

Čas od času internetem kolují „zaručené" informace o Schumacherově zdravotním stavu. Zatím nejkonkrétnější byl jeden z přátel Schumiho rodiny Gerd Krämer. I on však uzdravení německého závodníka vyloučil.

Reklama

Související témata: