Hlavní obsah

Ozbrojené přepadení! Mechanici stáje Mercedes prožili v Brazílii chvíle hrůzy

Sao Paulo

Děsivé chvíle si prožilo v brazilském Sao Paulu během Velké ceny Brazílie formule 1 několik členů mistrovského týmu Mercedes. Při ozbrojeném přepadení byli okradeni! Incident se podle zástupců německé stáje odehrál v pátek večer, když zaměstnanci Mercedesu jeli po trénincích mikrobusem z okruhu Interlagos do hotelu. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Mechanici stáje Mercedes připravují vůz Lewise Hamiltona při tréninku na Velkou cenu Brazílie v Sao Pulu.

Článek

Událost rozzlobila čtyřnásobného mistra světa Lewise Hamiltona. "Padly výstřely, někdo měl pistoli u hlavy. Když tohle slyším, jsem naštvaný. Tohle se tady děje rok co rok. Formule 1 a týmy musí něco udělat, bez debaty. Modlete se, prosím, za mé kluky. I když jsou otřesení, jsou taky jako správní profesionálové," napsal jezdec Mercedesu na twitteru před kvalifikací na předposlední závod sezóny.

Není to poprvé, co se zloději v Sao Paulu zaměřili na účastníky seriálu F1. V roce 2010 byl před brazilskou Grand Prix přepaden úřadující šampión Jenson Button, ale vyvázl bez újmy. Přepadeni tehdy byli také inženýři týmu Sauber, kteří přišli o doklady a osobní věci.

Reklama

Související témata: