Hlavní obsah

Tati, jsem na tebe pyšný, jak mě slyšíš...?! Massa & syn aktéry brazilské telenovely

Sao Paulo

Obsadil sedmé místo, ale topil se v emocích, jako by zvítězil. Dokonce i na pódium se dostal a na první stupínek nakonec vystoupil. „Těžko popsat mé pocity. Mám slzy na krajíčku,“ zajíkal se brazilský pilot Felipe Massa, když dokončil poslední domácí Velkou cenu v kariéře. Šestatřicetiletý jezdec stáje Williams po sezóně z formule 1 odejde a ve vitríně mu zůstane titul vicemistra světa z roku 2008.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Nevyhrál, na pódium ale svého brazilského hrdinu Felipeho Massu pozvali.

Článek
Fotogalerie

Hotová brazilská telenovela. Diváci televizního přenosu jasně zachytili rozechvělý dětský hlásek. „Jsem na tebe pyšný, tati! Kamkoliv půjdeš, budu tě podporovat," hlásil do týmové vysílačky Massův syn a přidal ještě několik dalších milých povzbudivých slov.

„Že jsem ve vysílačce slyšel syna, bylo výjimečné. A také, že jsem tu měl rodinu, fanoušky, každý mě podporoval. Na závod nikdy nezapomenu. Děkuji vám všem, se kterými jsem prožil šestnáct let," neskrýval Felipe Massa pohnutí.

Konec kariéry avizoval již před rokem, ale nakonec pokračoval.

„Ano. Je to má druhá brazilská rozlučka, ale určitě i poslední vystoupení v Sao Paulu v monopostu F1," ujistil pilot, jehož na pódium uvedl další brazilský hrdina Rubens Barrichello.

Perfektní jízda v moři lásky a emocí

Massovi vyšlo domácí loučení přibližně tak, jak si představoval. Na jezdce tří top týmů neměl, ale vybojoval malé vítězství, protože ze zbytku pole byl nejrychlejší. Nadchl ho hned úvodní manévr, díky němuž se po restartu dostal před Fernanda Alonsa.

„Perfektní jízda! I v minulém roce jsem od lidí cítil tolik lásky a emocí, ale závod nedopadl dobře. Tentokrát jsem ho ukončil přesně tak, jak jsem chtěl. Právě proto jsem absolvoval ještě jeden rok!" netajil šestatřicetiletý mazák.

Sedmé místo bere doslova jako vítězství. „Mám slzy na krajíčku. Díky moc za všechnu podporu a energii, kterou jste mi dali. Mám radost, že jsem z auta vymáčkl maximum," loučil se emotivně s fanoušky ze stupňů vítězů se synem po boku.

Reklama

Související témata: