Hlavní obsah

Když podepíše, vydělá si pořádný balík. Hamilton prý Mercedes vydíral

Praha

Podpis nové smlouvy mezi Lewisem Hamiltonem a Mercedesem se očekává každým dnem. Čtyřnásobný světový šampión ve formuli 1 se podle zahraničních médií dohodl s týmem na tříletém kontraktu s příjmem pětačtyřiceti miliónů eur. „V podstatě je ruka v rukávě. Lewis a my jsme na stejné vlně,“ prohlásil šéf stáje Toto Wolff.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Lewis Hamilton.

Článek

Tyhle kontrakty mají přes sto stran, takže nějakou dobu trvá, než se projdou všechny body,“ vysvětloval šestačtyřicetiletý Wolff, z jakého důvodu ještě nedošlo k podpisu. Tak ideálně, jak to vypadá, ale vyjednávání podle poradce Red Bullu, Helmuta Marka, neprobíhalo. Čtyřiasedmdesátiletý Marko naznačil, že Hamilton Mercedes tak trochu vydíral.

„Toto Wolff se snažil získat Sebastian Vettela a Maxe Verstappena, oba ale odmítli,“ prohlásil Marko. Oba jezdci, Vettel s Ferrari i Verstappen s Red Bullem, ale prodloužili u týmů své smlouvy. „Lewis se o zájmu o jiné jezdce samozřejmě dozvěděl a zvýšil svou cenu,“ prozradil Marko.

Podle bývalého pilota formule 1 Gerharda Bergera, však čtyřnásobný světový šampión za takové peníze stojí. „Bez Lewise by byl Mercedes až třetí za Ferrari a Red Bullem. Hamilton je nejrychlejším závodníkem na startovním roštu a může znamenat rozdíl, takže Mercedes musí dělat vše pro to, aby si ho udržel,“ řekl Berger.

Reklama