Hlavní obsah

Motokrosař Žerava zazářil v MS, na Slovensku vyhrál obě jízdy MX3

SVEREPEC

Český motokrosař Martin Žerava překvapivě vyhrál oba nedělní závody devátého pokračování mistrovství světa kategorie MX3 ve slovenském Sverepci. V obou jízdách za sebou v sedle hondy nechal suverény šampionátu Svena Breugelmanse z Belgie a Yvese Demariu z Francie. Mezi oba favority se ve druhé jízdě vklínil na třetí místo i Jan Zaremba, který vyhrál sobotní kvalifikaci právě před Žeravou.

Článek

"V předchozích závodech v Nizozemsku ani Chorvatsku se mi moc nedařilo, tak jsem se chtěl prosadit na zdejší trati," citovala slovenská média Žeravu, který prý na závod sbíral síly na dovolené v Chorvatsku. "Nemyslel jsem na žádné závody, spíš jsem regeneroval. Poprvé jsem sedl na motorku ve středu," dodal Žerava, jehož maximem bylo letos zatím jedno druhé místo ve Francii.

Vedení v šampionátu udržel Breugelmans o sedm bodů před obhájcem titulu Demariou.

MS v motokrosu - MX3
1. jízda: 1. Žerava (ČR/Honda), 2. Breugelmans (Belg./KTM), 3. Demaria (Fr./Yamaha), 4. J. Kulhavý (ČR/Suzuki), 5. Zaremba (ČR/KTM), 6. Bartoš (ČR/Suzuki), ...9. Brabec (ČR/Yamaha), 14. Máca (ČR/Suzuki), 17. Stloukal (ČR/Yamaha), 27. D. Kulhavý (ČR/Suzuki).
2. jízda: 1. Žerava, 2. Demaria, 3. Zaremba, 4. Breugelmans, 5. Vehvilainen (Fin./Honda), 6. J. Kulhavý, ...9. Brabec, 16. Máca, 23. D. Kulhavý, Bartoš a Stloukal nedokončili.
GP celkově: 1. Žerava 50, 2. Demaria 42, 3. Breugelmans 40, 4. Zaremba 36, 5. J. Kulhavý 33, 6. Vehvilainen 29, ...9. Brabec 24, 12. Bartoš 15, 16. Máca 12, 21. Stloukal 4

Reklama