Hlavní obsah

Schumacher opět testoval ducati, MotoGP láká i Räikkönena

MANÁMA

Po předsezónním období, kdy testoval pro Ferrari, se motoristický důchodce Michael Schumacher spíše objevuje na dvou kolech. Ve čtvrtek si sedminásobný mistr světa formule 1 v narychlo zorganizované akci vyzkoušel motocykl Ducati z královské kategorie MotoGP, čímž by podle svých slov nepohrdnul ani jeho nástupce ve Ferrari Kimi Räikkönen.

Foto: Ferrari

Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher a motocyklový závodník Valentino Rossi (ilustrační foto)

Článek

Devětatřicetiletý Schumacher se o víkendu v Mugellu zúčastnil v rámci seriálu strojů KTM svého prvního oficiálního závodu na motorkách a obsadil čtvrté místo. Ve čtvrtek na stejném okruhu využil pozvání týmu Ducati, aby se místo zraněného testovacího jezdce Vittoriana Guareshiho posadil na stroj Desmosedici GP8.

"Tahle náhlá nabídka mě mile překvapila. A i když nebylo příjemné počasí, opět jsem si jízdu na ducati užil," uvedl na svém oficiálním webu Schumacher, jenž už si stroj úřadujícího mistra světa MotoGP Caseyho Stonera vyzkoušel loni v listopadu ve Valencii.

"Ale znovu chci důrazně zopakovat, že nemám zájem se jakýmkoli způsobem angažovat v závodění v MotoGP," dodal nejúspěšnější formulový jezdec historie, jenž ve čtvrtek absolvoval 42 kol s nejlepšími časy kolem 1:58 minuty. Rekord okruhu je zhruba o osm sekund kvalitnější.

Nadupaný motocykl královské třídy MotoGP by si jednou rád podobně jako Schumacher vyzkoušel i mistr světa Räikkönen, jenž dosud nemá se silničními závody na dvou kolech žádné zkušenosti. "Nikdy jsem to nezkoušel. Často jsem jezdil motokros, to je pro mě přirozenější. Ale samozřejmě bych si na MotoGP někdy rád sednul. Uvidíme," uvedl finský pilot v Bahrajnu, kde se jede v neděli Velká cena F1.

Reklama

Související témata: