Hlavní obsah

Peškův pocit se lepší, nejvíc si užil Mugello

PRAHA

Třikrát dojel shodně desátý, čtyři závody však vinou pádů či technických potíží nedokončil. Přesto má Lukáš Pešek z účinkování v letošním MS silničních motocyklů, v němž poprvé startuje ve třídě do 250 ccm, stále lepší pocit. "Hodnotím to pozitivně. Vnitřně cítím, že jdu nahoru," líčil český závodník při čtvrtečním setkání s novináři v Praze.

Článek

„Mohl jsem sice urvat o pár bodíků víc a být lepší než šestnáctý v průběžném pořadí šampionátu, ale kdyby neexistují. Otevřeně přiznám, že mi letos nejde až tak o body, spíš se potřebuji naučit závodit se silnější motorkou a v tomto směru mi každý start hodně dává,“ říká o premiérové sezóně ve třídě do 250 ccm.

Nejlépe se zatím cítil v Mugellu, i když tam cílem neprojel. V kvalifikaci ale dosáhl slibného pátého času a během závodu se pak pohyboval i na čtvrté pozici. „V Itálii mi to od začátku vyloženě sedlo, užil jsem si to tam. Byl jsem schopen jet s nejlepšími a dělal na trati přesně, co jsem chtěl. Pak sice pod vlivem adrenalinu přišel pád, ale ty já nepočítám ani neřeším. Raději pár kol mezi elitou než opatrně celý závod vzadu na hraně bodů,“ uvažuje.

Brno opět velkou motivací

V šampionátu jej zatím o tři body předčil krajan Abraham. „Věřím, že se mi ještě podaří umístění vylepšit, ale nesoutěžím o to, jestli budu česká jednička. Mě zajímá svět,“ líčí a spíš ho trápí, že nezvládá druhé části kvalifikace, v nichž se mu na rozdíl od soupeřů nedaří zlepšovat časy. „Potřeboval bych se stabilně dostávat do druhé řady roštu, jenže nejsem schopný zajet rychlá kola sám. Potřebuji se na trati někoho chytit. Až získám naprostou jistotu na motorce a nebudu se muset ohlížet na ostatní, pak to bude dobré“ vykládá Pešek.

Příští neděli ho čeká už osmý díl šampionátu v Donington Parku. „Do Anglie se jedu zúčastnit, nikdy mi to tam moc nešlo,“ říká žertem. „O šest dnů později následuje Assen, tam zase myslím na desítku,“ dodává s tím, že už nyní myslí na srpnový start v Brně. „To bude zvláštní závod pro mne i fanoušky, uspět doma je pro mne veliká motivace,“ přiznává Pešek, jenž má po stranách čerstvě vyholenou hlavu. „To je novinka na léto. Musím na sebe upozornit jinak, když to nejde výsledky,“ směje se.

Reklama