Hlavní obsah

Zástupci Dorny budou jednat s poslanci o smlouvě na MotoGP v Brně

BRNO

Nejvyšší zástupci španělské společnosti Dorna Sports, která je pořadatelem mistrovství světa silničních motocyklů, budou společně s vedením brněnského automotodromu jednat tento čtvrtek v Praze s předsedou Poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem a poslancem Milanem Urbanem o budoucnosti závodu Grand Prix na Masarykově okruhu v Brně.

Článek

V současné době mají brněnští organizátoři s Dornou uzavřenu smlouvu na pořádání mistrovství světa do roku 2011. Čtvrteční jednání o finanční podpoře této akce by mohlo napomoci prodloužení kontraktu o další dva roky.

Dornu bude při jednání s poslanci zastupovat její generální ředitel Carmelo Ezpeleta, jehož postavení ve světě MotoGP je srovnáváno s pozicí Bernieho Ecclestona ve formuli 1, společně s výkonným ředitelem Javierem Alonsem. Brněnské funkcionáře budou zastupovat předseda představenstva Karel Abraham a výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

V loňském roce byla Grand Prix v Brně vyhlášena nejlépe organizačně zvládnutým podnikem celého seriálu mistrovství světa. Letošní závody se na Masarykově okruhu uskuteční 17. srpna.

Reklama

Související témata: