Hlavní obsah

Čeští jezdci endura jsou na Šestidenní shodně jedenáctí

SERRES/PRAHA

Shodně na 11. místě figurují české reprezentace před závěrečným motokrosem na Šestidenní v Řecku. Junioři pátečním zlepšením napodobili trophy team, vysněná elitní desítka se pro obě sestavy ale zdá už nedosažitelná.

Foto: Motoklub Jiřetín

Český jezdec Tomáš Engel při 83. ročníku motocyklové Šestidenní

Článek

Pátá nejdelší etapa měřila 267 km a jela se ve slunečné výhni. „Teploměr u našeho stanu ukazoval 41 stupňů ve stínu a v tom vedru se projevila únava našich kluků. Na měřených úsecích plných kamenů a prachu padali, ale jsem rád alespoň za ten posun juniorů přes Chile,“ říká manažer reprezentace Ladislav Michálek. Problémům se včera nevyhnul ani suverénně nejlepší český jezdec Michal Kadleček. „Dělal jsem chyby z vyčerpání, už se těším na sobotní motokros. Jen mám obavu z nezvyklého startu na asfaltu,“ tvrdí průběžně 14. muž třídy E3.

Vedle něj se do elitní padesátky absolutní klasifikace tlačí i Jakub Horák, bohužel časy ostatních z trophy-teamu přinášejí ztrátu na soupeře. „Po odstoupení Tomana už nic neškrtáme a pro předstižení desátých Poláků by se na ně muselo při motokrosu najet dvacet minut, což je skoro utopie. Ale pozor, Šestidenní končí až poslední den a ještě se může stát hodně věcí“ sliboval Horák. Ani italský trophy team ještě nevzdal pokus o obhajobu prvenství, k úspěchu ale potřebuje v motokrosu zdolat vedoucí Francii o téměř půldruhé minuty. Třetí už jsou Finové, byť po včerejším odpadnutí Mantilly pokračují jen v pěti.

Pořadí po V. etapě - trophy teamy: 1. Francie (Gaultier, Curvalle, Guillaume, Thain, Nambotin, Deparrois), 2. Itálie (Albergoni, Micheluz, Belometti, Dini, Mossini, Boturi), 3. Finsko (Salminen, Tarkkala, Tiainen, Nikander, Salonen), 4. USA, 5. Španělsko,...11. Česko (Kadleček, Gottvald, Horák, Rudolf, Loukota), trofej juniorů: 1. Itálie (Gritti, Oldrati, Balleti, Cominotto), 2. Austrálie, 3. Francie,...11. Česko (Engel, Sedláček, Hušek, Borák).

Reklama