Hlavní obsah

Odložený závod MotoGP v Dauhá se pojede v pondělí večer

DAUHÁ

S jednodenním zpožděním se v Dauhá uskuteční Velká cena Kataru silničních motocyklů v kategorii MotoGP, kterou v neděli zmařil déšť. Organizátoři rozhodli, že závod královské třídy se pojede v pondělí od 21 hodin středoevropského letního času.

Článek

Jezdci MotoGP byli k závěrečnému závodu nedělního programu na okruhu Losail za umělého osvětlení už připraveni na startovním roštu, když je zahnal zpět do boxů déšť.

"Z bezpečnostních důvodů nebylo možné noční závod absolvovat, protože na mokré trati se odrážela umělá světla," uvedl šéf silniční komise Mezinárodní motocyklové federace Claude Danis.

Nepřízeň počasí ovlivnila i závody slabších kubatur. V kategorii do 125 ccm absolvovali motocyklisté jen čtyři okruhy a kvůli malému počtu odjetých kol získali poloviční body do šampionátu. Závod dvěstěpadesátek byl předem zkrácen na 13 okruhů. Český jezdec Lukáš Pešek si v něm připsal tři body za 13. místo, Karel Abraham po pádu úvodní Grand Prix sezony nedokončil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.