Hlavní obsah

Pro české plošináře skončilo MS družstev v semifinále

VOJENS

Obrovským překvapením skončil úvodní semifinálový závod mistrovství světa družstev na ploché dráze v dánském Vojens, který vyhráli Rusové a zajistili si přímý postup do sobotního finále v polském Leszně. Čeští jezdci obsadili v sobotu večer poslední čtvrté místo a soutěž pro ně skončila. Příští rok musí opět absolvovat kvalifikační boje.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Ilustrační foto.

Článek

Rusové porazili o čtyři body domácí Švédy, až třetí skončili obhájci titulu Dánové. Oba severské týmy se pokusí uspět ve čtvrtečním závodu Poslední šance, která se jede stejně jako finále v Leszně.

Stínem závodu bylo zranění trojnásobného mistra světa Nickiho Pedersena. Dánský závodník v patnácté jízdě po kontaktu s Rusem Grigorijem Lagutou skončil v nafukovacích mantinelech přiražen motocyklem.

Po vyšetření v nemocnice by hospitalizován s vážnými popáleninami v oblasti kolena. "Mohlo to dopadnout hůře," uvedl Pedersen, kterého letos potkalo už třetí zranění. "Sezona je v podstatě na odpis. Co bude ve čtvrtek, to v tuto chvíli nevím, o tom rozhodnou lékaři," dodal lídr dánského týmu.

Druhý semifinálový závod se uskuteční v pondělí v britském Peterborough za účasti domácího týmu, Polska, Austrálie a Slovinska.

První semifinále mistrovství světa družstev na ploché dráze ve Vojens:
1. Rusko 51 bodů (E. Sajfutdinov 14, Považnyj a Gafurov po 10, Gizatullin 9, Laguta 8), 2. Švédsko 47 (Jonsson 13, Lindgren 11, Davidsson 10, Ruud 7, Lindbäck 6), 3. Dánsko 45 (Bjerre 21, Klindt 8, Iversen 6, N. Pedersen a B. Pedersen po 5), 4. Česko 12 (L. Dryml 5, A. Dryml 4, Kůs 2, Franc 1, Rymel 0).

Reklama