Hlavní obsah

Špička prahne po Zlaté přilbě

PRAHA

Legendární trofej v podobě Zlaté přilby pozná v neděli krátce před 17. hodinou dalšího majitele. Na odměnu pro vítěze slavného plochodrážního závodu si brousí zuby i osmička jezdců aktuálního ročníku Grand Prix.

Článek

„Nebylo by dobré, aby nám v době krize někdo odvážel klenoty,“ usmívá se manažer závodu Evžen Erban v narážce na to, že domácí jezdec v Pardubicích triumfoval naposledy v roce 1996. „Teď bude na startu plejáda našich v čele s bratry Drymlovými, snad jim dodá sebevědomí čerstvé vítězství v mistrovství Evropy dvojic,“ věří Erban.

Favorité 61. ročníku jsou ale spíše mezi zahraničními jezdci. Loňský triumf obhajuje Dán Hans Andersen, už čtyřikrát na Zlaté přilbě triumfoval Australan Leigh Adams. Do světové špičky patří i Dán Kenneth Bjerre a Rune Holta, jezdící za Polsko stejně jako dvojice Gregorz Walasek, Sebastian Ulamek.

„Škoda že se jede o víkendu v Polsku o třetí místo v tamní lize, takže nemohou dorazit Pedersen a Hancock, kteří projevili zájem v Pardubicích startovat,“ lituje Erban.

Cena vstupenek na Zlatou přilbu se pohybuje od 150 do 800 korun. Tradiční sobotní předehru závodu obstará Zlatá stuha pro juniory, v pondělí se na pražské Markétě místo tradičního Tomíčkova memoriálu, jenž letos změnil termín, řada elitních jezdců představí při extraligovém finále.

Reklama