Hlavní obsah

Abraham po kolizi špatně viděl, z francouzské Grand Prix proto raději odstoupil

PRAHA

Motocyklista Karel Abraham odstoupil z nedělní Grand Prix Francie na okruhu v Le Mans krátce po startu. V chumlu jezdců třídy Moto2, kdy se jezdec z týmu Cardion AB vyhýbal jednomu ze soupeřů, do něho další pilot vrazil. Trefil ho nešťastně do krku a Čech skončil na asfaltu. Abraham se přitom v týdnu před velkou cenou rozhodl vyměnit dosavadní motocykl RVS a v Le Mans poprvé nastoupil se značkou FTR.

Foto: /www.karelabraham.com

Karel Abraham odjel z Velké ceny Francie jen pár desítek metrů a pak musel kvůli otřesu z pádu odstoupit.

Článek

Brněnský závodník chtěl po pádu ve třetím podniku mistrovství světa pokračovat, ale byl otřesený, začal špatně vidět a udělalo se mu špatně. Ze závodu proto raději odstoupil a okamžitě zamířil na mobilní kliniku, kde se podrobil vyšetření. Prohlídka naštěstí žádné vážnější poranění neodhalila. Dvacetiletý pilot jen dostal prášky na bolest hlavy a musel si jít lehnout.

Abraham se s tvrdostí okruhu seznámil už v sobotní kvalifikaci, kdy mu na začátku posledního kola mu podjelo přední kolo. Následoval pád, obsadil 25. místo a do nedělního závodu odstartoval až ze sedmé řady.

Do dalšího závodu, kterým je 6. června Grand Prix Itálie ¨v Mugello, by měl být v pořádku. V celkové klasifikaci mistrovství světa je Abraham se ziskem dvou bodů na 23. místě.

Reklama