Hlavní obsah

V Mexiku začne endurová Šestidenní, česká reprezentace šetří

MORELIA

Bez české reprezentační účasti bude v pondělí v Mexiku zahájen 85. ročník motocyklové Šestidenní v enduru. České barvy bude zastupovat pouze trojice Jan Kudrnáč, Milan Kurfiřt a Jan Fišer, kteří se představí z klubové soutěži pod hlavičkou Motosportu Bozkov.

Foto: Motoklub Jiřetín

Ilustrační foto

Článek

Seniorská reprezentace chyběla na startu tradičního závodu, který Československo patnáctkrát vyhrálo, i loni. V portugalském Figueira da Foz však startovali alespoň junioři a klubové týmy. Letos chybí až na zástupce Bozkova i oni.

"V následujících sezónách se Šestidenní přesouvá zpět na evropský kontinent, a proto je jak ekonomicky, tak po sportovní stránce lepší se připravit na tyto následující podniky," vysvětlili funkcionáři výkonného výboru svazu endura Autoklubu České republiky absenci reprezentačních výběrů v tiskové zprávě.

Faktem však je, že enduro v Česku postupně upadá, mezi Trophy týmy usilujícími o takzvanou Světovou trofej bojují seniorští reprezentanti v případě účasti o umístění na hranici elitní desítky. V letošním seriálu mistrovství světa dokázala bodovat a pravidelně se jej účastnit jen čtveřice Horák, Engel a původem motokrosaři Zaremba a Kadleček.

Vítězství z loňského roku budou v okolí Merelie obhajovat enduristé Francie (Trophy týmy) a Španělska (juniorské týmy).

Reklama