Hlavní obsah

Simoncellimu hrozí další trest za kolizi s Pedrosou

BARCELONA

Italský motocyklista Marco Simoncelli by mohl dodatečně dostat další trest za předjížděcí manévr v závodu mistrovství světa ve Francii, ve kterém měl kolizi s Danim Pedrosou. Španělský tovární jezdec Hondy při ní upadl a zlomil si klíční kost. Simoncelli byl hned v závodě potrestán průjezdem boxovou uličkou, před nadcházející Grand Prix v Barceloně bude celou situaci řešit vedení MotoGP ještě jednou.

Článek

Simoncelli se dostal do kontaktu s Pedrosou v boji o druhé místo. Ital španělského soupeře předjel, ale následně mu "uzavřel" zatáčku. Pedrosa do něj narazil, upadl a zlomil si klíční kost. Jeho start o víkendu v Katalánsku je tak ohrožen.

Simoncelli, který je v mistrovství světa známý agresivním stylem jízdy, nakonec ve Francii dojel pátý. Hned po závodě jej ale za manévr kritizovali úřadující světový šampión Jorge Lorenzo ze Španělska nebo Ital Andrea Dovizioso.

Pochopení neměl ani kamarád Rossi

Pochopení pro něj neměl dokonce ani jeho velký kamarád Valentino Rossi. "Podle mého to bylo od něj příliš tvrdé. Nechtěl Danimu nechat místo. Jak najížděl zvenku, tak bylo brzdění trochu těžší, ale asi byl trochu moc agresivní. Dani neměl prostor udělat cokoliv," uvedl fenomenální Ital.

Dani Pedrosa při nešťastné havárii.foto: Reuters

Simoncelli si ale podle svých slov nebyl vědom, že by něco udělal špatně. "Dostal jsem trest, ale kdyby se to samé stalo jinému jezdci nebo kdybych to nebyl já, nestalo by se nic," řekl.

Pedrosa se ale na celou věc díval logicky zcela opačně. "Já mám zlomenou klíční kost, a on jede dál. Opět jsem z toho vyšel hůř," zlobil se zraněný Španěl.

Reklama