Hlavní obsah

Polák pojede i příští rok MS ve třídě MX2

Praha

Motocyklový jezdec Petr Polák bude i v příští sezoně startovat v mistrovství světa v kategorii MX2. Devatenáctiletý český reprezentant podepsal smlouvu se švýcarským týmem hostettler Yamaha Racing, za který pojede i švýcarský šampionát.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

"Jsem neskutečně rád, že se to povedlo. Cítím obrovskou úlevu, protože jsme to už nějakou dobu řešili," uvedl Polák, který je i nadále členem ACCR Czech Talent Teamu a na jeho dalším angažmá se tak podílel i Autoklub České republiky (AČR).

"Přestup do týmu hostettler Yamaha Racing je pro Petra posun vpřed. V mistrovství světa ho čeká třetí sezona, a tak věřím, že by mohl dosáhnout pěkných výsledků," uvedl prezident AČR Jan Šťovíček. "Neskutečně moc se těším, až budu moct začít pořádně makat a připravovat se," řekl Polák.

Jediný český pravidelný účastník motokrosového MS získal v letošní sezoně 45 bodů a obsadil 31. místo. Šest z 18 závodů musel ale kvůli zranění vynechat. "Letos jsem určitě udělal jezdecký pokrok, ale bohužel se mi nevyhnula zranění. Dvakrát za sebou jsem si udělal velmi těžký otřes mozku a musel jsem pár závodů vynechat. I přesto mám 45 bodů a loni dvanáct, což je o hodně lepší," řekl Polák v listopadu ČTK.

Reklama

Související témata: