Hlavní obsah

Abraham byl v prvním testu na nové ducati v Malajsii dvanáctý

SEPANG

Karel Abraham zajel dvanáctý čas v prvním dnu úvodního testování týmů MotoGP před novou sezonou mistrovství světa. Český jezdec na ducati patřil na okruhu v malajském Sepangu s 45 odjetými koly k nejpilnějším mezi sedmnáctkou pilotů. Nejrychlejší z nich byl Španěl Jorge Lorenzo na yamaze, Abraham byl při prvních ostrých jízdách v tomto roce na litrovém stroji Desmosedici GP12 o 2,124 sekundy pomalejší.

Foto: Milan Malíček, Právo

Český motocyklista Karel Abraham s novým strojem Ducati.

Článek

"Hodně jsem se těšil, protože přes zimu jsem si musel vystačit s motokrosem. Začínáme s novou motorkou, takže nás čeká hodně práce," uvedl Abraham v tiskové zprávě týmu Cardion AB Motoracing. "S elektronikou začínáme vlastně od nuly, hodně změn musíme udělat i na podvozku. Dneska jsme nabrali data," doplnil.

První testovací den ovlivnilo počasí, na jízdy došlo později kvůli pomalu osychající trati po vydatném nočním a ranním dešti. "Nejlepší časy se tady dají jezdit dopoledne, kdy není takové vedro a člověk není tak unavený, to dnes bohužel nevyšlo. Počasí je tady jako vždycky - strašné vedro, velká vlhkost vzduchu. To nemám vůbec rád," uvedl Abraham.

Více kol než on absolvoval v Malajsii jen Španěl Dani Pedrosa (48), který byl s mankem 346 tisícin druhý v pořadí. Naopak na trati se vůbec neobjevil jeho týmový kolega a mistr světa Casey Stoner.

Australana nepustily do sedla potíže se zádovým svalem, který si prý poranil při rozcvičce. Kvůli silným bolestem se musel svěřit do péče fyzioterapeuta a teprve se rozhodne, zda bude v testování v Malajsii pokračovat. Ve výsledcích sice figuruje na čtrnáctém místě, to ale s jeho strojem jezdil japonský testovací jezdec Kosuke Akijoši.

V Sepangu se motocyklová elita sešla poprvé od říjnové Velké ceny, při které zahynul italský pilot Marco Simoncelli. Už v neděli jezdci Hondy, za kterou populární Ital jezdil, položili na místo neštěstí květiny.

Reklama