Hlavní obsah

König bral v prvním závodě v Itálii 24. místo. V neděli se chce držet s nejlepšími

Misano

Velké plány se zatím nepovedlo naplnit. Český motocyklový jezdec Oliver König má za sebou první závod v italském Misanu, ale výsledkově to opět nedopadlo podle jeho představ. Po dobrém začátku, kdy se startovním polem protloukal dopředu, udělal chyby a s nejrychlejšími se neudržel. Do cíle dojel na 24. místě se ztrátou 21 vteřin na vítěze. „Musíme zjistit, proč tu nyní jezdím o vteřinku později než při italském mistráku. Zkusíme do warm-upu udělat nějaké změny, snad se to pozitivně projeví v neděli," prohlásil König z týmu Movisio. Závod šampionátu Supersportů 300 je na programu od 15:15.

Foto: Václav Duška Jr

Český motocyklový závodník Oliver König v akci.

Článek

Český jezdec přijel do Itálie s čistou hlavou, nemusel už totiž myslet na maturitní zkoušky. Kvalifikace ale neprobíhala podle jeho představ, König totiž skončil na 35. příčce. „To bylo ještě horší než minule, přitom jsme se na začátek víkendového programu chtěli zaměřit a zvládnout ho. Chybí nám rychlost. Během soboty jsme ještě analyzovali data a snažili se na něco přijít," tvrdil Miloš Čihák, manažer českého týmu.

Sobotní závod začal dobře – König měl skvělý start, v prvních zatáčkách se objevil na 25. místě, početným polem se poté dokázal protlouct na jednadvacátou pozici. „To bylo skvělé, dařilo se předjíždět. Jenže pak přišly chyby a propadal jsem se. Nebyl jsem schopný se udržet s vedoucí skupinkou, která mi poodjela. Zbytek závodu jsem jel sám," popisoval König.

Na motorce Kawasaki Ninja 400 se přitom necítí špatně. „Mám dobrou odezvu speciálně od předku. Do zatáček mohu brzdit o trochu později, na motorce mi to v ten moment vyhovuje," poznamenal. V neděli chce König zlepšit úvodní kola a hlavně se udržet mezi nejlepšími. „Jsem s nimi schopný odjet celý závod, jen se musím ve vedoucí skupině udržet. Hlavně se nesmím dopustit chyby," měl jasno mladý český závodník.

Reklama