Hlavní obsah

Smrž by neměl navzdory zranění chybět v MS superbiků v Brně

Brno

Zraněný motocyklový jezdec Jakub Smrž by navzdory zranění neměl chybět 22. července v závodu seriálu mistrovství světa superbiků na Masarykově okruhu v Brně. Smrž si před dvěma týdny ve španělském Aragónu po kolizi s Britem Jonathanem Reou poranil kotník a zápěstí.

Foto: Sport.cz

Jakub Smrž

Článek

"Rentgeny ale neprokázaly zlomeniny. Smrž se nyní zotavuje a v Brně by měl nastoupit," uvedl tiskový mluvčí Masarykova okruhu Jiří Smetana. V průběžné klasifikaci po osmi dílech seriálu je Smrž jedenáctý. V letošní sezoně zatím čeká na umístění na stupních vítězů.

V hlavním závodě superbiků se kromě Smrže nepředstaví žádný další český jezdec. Do dalších závodů v rámci brněnského programu ale zasáhne dalších šest českých reprezentantů. V kategorii superstock 1000 si dělá zálusk na pódiové umístění Ondřej Ježek a do tohoto závodu zasáhne i talentovaný Jan Halbich. V supersportech si v Brně poprvé vyzkouší závod mistrovství světa Viktor Dušek, ve slabší kategorii superstocků 600 bude na startu osmnáctiletý Jiří Klejch. V doplňkovém třídílném seriálu Coppa dei due paesi budou ve startovním poli Patrik Vostrárek a Michal Prášek.

Reklama