Hlavní obsah

Zraněný šampión MotoGP Stoner bude nakonec v Brně chybět

Brno

Úřadující mistr světa královské kategorie MotoGP Casey Stoner z Austrálie bude nakonec chybět na startu nadcházející Velké ceny České republiky silničních motocyklů v Brně. Tovární jezdec Hondy si v minulém závodě v Indianapolis poranil kotník. Do moravské metropole sice přiletěl, ale dnes večer odcestuje do Austrálie, kde by se měl podrobit operaci.

Foto: Pat Cocciadiferro , Reuters

Casey Stoner v Brně nepojede.

Článek

„Rád bych se objevil v šampionátu zase co nejdřív, jenže už teď je mi jasné, že pauza nutná pro zotavení nebude krátká. Moc bych si přál jet koncem října doma na okruhu Phillip Island, jenže dokud neproběhne operace, těžko odhadovat možnosti návratu. Každopádně moje šance na obhajobu titulu je ztracena," řekl ještě v Brně Stoner s tím, že jeho stav po nehodě se během tohoto týdne nezlepšil, spíš naopak a lékaři mu ve čtvrtek doporučili operaci, aby nedošlo k trvalému poškození kotníku.

„Postavili mi to tak, že chirurgický zákrok je nezbytný a jestli se ptáte na můj pocit, tak lze mluvit jen o zdrcujícím zklamání. Musí se ale smířit s tím, že moje poslední sezóna v MotoGP nebude mít pohádkový konec," tvrdil smutný Stoner.

„Pro šampionát je to hodně špatná zpráva. Casey mohl vážně promluvit do boje o titul. Teď mu mohu popřát jen brzké uzdravení a na tu závodní řež o prvenství v šampionátu jsme zůstali s Dani Pedrosou sami," konstatoval lídr šampionátu Jorge Lorenzo.

Šestadvacetiletý Stoner se zranil minulou sobotu v kvalifikaci. I s natrženým vazem v pravém kotníku a několika zlomenými kůstkami se představil v hlavním závodě a dojel čtvrtý.

Reklama