Hlavní obsah

Abraham byl v tréninku MotoGP v Itálii čtvrtý, odpoledne už ztrácel

Mugello

Český motocyklista Karel Abraham obsadil v prvním tréninku MotoGP na nedělní Velkou cenu Itálie čtvrté místo. V odpolední výrazně rychlejší části pak třiadvacetiletý jezdec na trati v Mugellu skončil na 18. příčce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Motocyklový závodník Karel Abraham (vlevo)

Článek

"Ráno se nám to opravdu povedlo, byl jsem hodně rychlý už na začátku na mokré dráze, na osychajícím povrchu se mi pak podařilo vyvézt se za Valentinem Rossim a ještě vylepšit svůj čas," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Dopoledne Abraham ztratil na nejrychlejšího Marka Márqueze lehce přes sekundu. V druhém tréninku, ve kterém jezdci zlepšili časy zhruba o šest vteřin, zaostal na osmnácté pozici za dalším Španělem Jorgem Lorenzem o tři sekundy.

Podle Abrahama zkomplikoval závěr odpoledního tréninku technický problém s druhou motorkou. "Chtěli jsme na ní vyzkoušet odlišné nastavení, které vychází ze zkušeností z předchozích dvou sezón. Bohužel se mi ale kvůli technické závadě několikrát zablokovalo kolo a musel jsem do boxů," řekl.

V Itálii navíc bojuje s virózou. "Opět se mi vrátily horečky, mám i nějaké zažívací potíže. Mám za sebou docela těžkou noc a doufám, že ta dnešní už bude lepší a zítra se budeme moct soustředit jen na závodění," dodal.

Nedařilo se naopak dalšímu českému zástupci v královské třídě Lukáši Peškovi. Ten v prvním tréninku zajel jednadvacátý čas, poté skončil na poslední pětadvacáté pozici.

Nevedlo se ani Jakubu Kornfeilovi v Moto3. V první části moc kol kvůli točení hlavy neodjezdil a zdravotní potíže ho poté připravily o kompletní odpolední trénink.

Reklama

Související témata: