Hlavní obsah

Plošináře bez Drymla čeká těžký test. Na probuzení

Zaznamenali ztrátu i slibné výsledky a jdou do náročného testu. Čeští plochodrážníci bez jedné z opor Lukáše Drymla, ale třeba s Josefem Francem, který vítězně začal seriál MS na dlouhých oválech, poměří ve středu na pražské Markétě (18 h) síly s gigantem. Týmem Polska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český závodník Aleš Dryml během Grand Prix v ploché dráze na stadiónu Markéta v Praze.

Článek

„Je to nejtěžší možný test. Na probuzení," má jasno manažer reprezentace Milan Špinka. Jeho svěřence čeká 20. července na pražské dráze finále Světového poháru, boj o medaili, kterou český tým bral naposledy v roce 1999. I tehdy se jelo doma - v Pardubicích, ještě za dob matadorů Brhela a Kaspera, které už tenkrát doplňoval starší z Drymlů, Aleš. Ten má jet i tentokrát. Zato chybí jeho bratr Lukáš, který si o víkendu v Anglii zlomil klíční kost.

„Jde na operaci, finále asi nestihne, závodník s nedoléčeným zraněním je ta nehorší varianta, ale definitivně jeho start ještě nevylučuji," říká Špinka. V dnešním testu se proti jeho výběru postaví i esa z Grand Prix - Gollob či Kasprzak. „Chci naše jezdce vidět pod tlakem a proti nejkvalitnějším soupeřům," podotýká manažer a nemíní, že by tímto česká strana zbytečně nabízela výhodu Polákům, aby se seznámili s oválem. „To jsou jezdci, kteří se nemusí nic učit, spíš my od nich můžeme něco okoukat," má jasno Špinka. „Chceme i tímhle pomoct k tomu, abychom pak ve finále nebyli poslední," přiživuje medailový sen.

Reklama