Hlavní obsah

Plošinář Kůs si nic nezlomil, ale má otřes mozku a pohmožděniny

Praha

Plochodrážní jezdec Matěj Kůs vyvázl z ošklivého pádu ve středečním přípravném duelu s Polskem bez zlomenin, ale zůstává v nemocnici. Kvůli pohmožděnému krku, otřesu mozku a další zdravotním problémům bude hospitalizován i přes víkend. Přišel proto o dnešní závod britské ligy a zmešká i sobotní kvalifikaci mistrovství světa jednotlivců v Maďarsku.

Foto: www.matejkus.cz

Plochodrážní jezdec Matěj Kůs

Článek

"Má krunýř kolem krku, protože to má hodně pohmožděné, takže sotva hýbe hlavou. Také má otřes mozku, říkal, že si teprve začíná uvědomovat, kde je," uvedl sportovní ředitel AK Markéta Pavel Ondrašík na klubovém webu. "Na stehně má krevní sraženinu, takže tam má velkou bouli. Dostal asi pěknou šlehu, budou mu tu vyřezávat zítra, nebo v sobotu," dodal k následkům Kůsovy kolize s Adrianem Miedzinským.

Po jejich střetu ve třinácté jízdě byl středeční duel, který byl pro český tým přípravou na červencové finále mistrovství světa družstev na Markétě, předčasně ukončen. V nemocnici skončil i polský závodník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.