Hlavní obsah

Abraham měl v tréninku v Indianapolisu těžký pád, odnášeli ho na nosítkách

Indianapolis

Těžkým pádem skončil pro motocyklistu Karla Abrahama první trénink MotoGP na víkendovou Velkou cenou v Indianapolisu. Český jezdec opustil trať na nosítkách, ale žádné vážnější zranění podle lékařů neutrpěl. Z karambolu vyvázl se silně pohmožděnou nohou a levým ramenem.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Valentino Rossi (vpředu), Karel Abraham (vpravo) a Andrea Iannone na trati v Indianapolis

Článek

Abraham se zúčastnil i druhého dnešního tréninku a obsadil celkově 22. místo hned za druhým českým zástupcem v MotoGP Lukášem Peškem.

"To ráno bylo fakt hodně špatný, ale na to, jak to mohlo dopadnout, to dopadlo dobře. Mám naražené rameno a obraženou patu, ale důležité je, že nic není zlomeného. Jestli jsou nějak poraněné svaly, nebylo teď ještě vidět. Doufám, že to bude v pohodě," uvedl v tiskové zprávě Abraham, kterého za týden čeká domácí Grand Prix v Brně. "Teď je mi samozřejmě mizerně, ale doufám, že do rána se dokážu dát dohromady."

Příčinu nehody nezná. "Na výjezdu ze zatáčky motorka jakoby na setinu vteřiny vynechala a jak se znovu rozběhla, tak už nešlo reagovat. Probírali jsme to s mechaniky, jedna z možností je, že jsem si omylem zmáčknul řadičku, ale nakonec jsme to v podstatě vyloučili. Počítám s tím, že to bude další víkend, který odjezdím s injekcemi proti bolesti, ale udělám všechno pro to, abych to zvládl," konstatoval Abraham.

Nejlépe se na okruhu v Indianě dařilo lídrovi pořadí mistrovství světa Marcu Márquezovi ze Španělska, který za sebou nechal druhého krajana Daniho Pedrosu o osm setin. I kategorii Moto3 ovládl Španěl. Vyhrál Maverick Viňales, který je druhý v průběžném pořadí, zato vedoucí jezdec seriálu Luis Salom se musel spokojit se sedmým místem. Jakub Kornfeil si připsal 17. nejlepší čas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články