Hlavní obsah

Pešek přišel o šanci na MotoGP a zatím netuší, co bude dál

Praha

Motocyklový seriál MotoGP ve středu zveřejnil provizorní startovní listinu na sezónu 2014. Ve třiadvacetičlenném seznamu - jedno jméno bude ještě doplněno - nechybí Karel Abraham. Lukáš Pešek, který v letošním roce jezdil v barvách italského týmu Ioda Racing, podle předpokladů mezi vyvolenými není.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pešek při testech MotoGP ve španělském Jerezu.

Článek

Pešek měl během své premiérové sezóny v MotoGP potíže se sháněním peněz, které potřeboval do týmu přinést, a nebylo žádným tajemstvím, že v týmu Ioda pokračovat nebude. Místo českého závodníka obsadil Niccolo Canepa, který se do elitního seriálu vrací po čtyřletém flirtu se superbiky, druhým jezdcem zůstal Danilo Petrucci. Nejvýraznějším přesunem ve startovním roštu je příchod Cala Crutchlowa do továrního týmu Ducati.

Sedmadvacetiletý Pešek, jemuž se při osmnácti startech mezi elitou nepodařilo získat ani jeden bod, doufal, že by se místo v prestižní kubatuře mohlo objevit, nakonec se ale musel smířit s realitou. „Na místo v MotoGP není šance. Co bude příští sezónu, zatím sám nevím, teprve to začínám řešit. A těžko říct, jestli vůbec něco bude," řekl Sport.cz posmutnělý vítěz dvou závodů MS ve třídě do 125 ccm.

V příští sezóně MotoGP už nebudou stroje rozděleny na prototypy a CRT, nově se naopak objevuje selekce na motocykly „Factory" a „Open" podle toho, zda týmy používají své vlastní elektronické řídící jednotky nebo standardní. Jezdci na strojích Open navíc budou tankovat na závod 24 litrů paliva (Factory 20 l) a mohou během sezóny použít až tucet motorů (třída Factory omezena na pět). Status Factory by mělo mít v příštím roce jedenáct strojů.

Mistrovství světa silničních motocyklů odstartuje v příštím roce 23. března v Kataru a skončí 9. listopadu ve Valencii. Tradiční zastávka na brněnském okruhu je naplánována na 17. srpna.

Provizorní startovní listina MotoGP na rok 2014
ČísloJménoTýmStrojTřída
4Andrea DoviziosoDucatiDucatiFactory
5Colin EdwardsForwardFTR/YamahaOpen
6Stefan BradlLCRHondaFactory
7Hiroshi AoyamaAsparHondaOpen
8Hector BarberaAvintiaFTROpen
9Danilo PetrucciIoda?Open
17Karel AbrahamCardion ABHondaOpen
19Alvaro BautistaGresiniHondaFactory
26Dani PedrosaHondaHondaFactory
29Andrea IannonePramacDucatiFactory
35Cal CrutchlowDucatiDucatiFactory
38Bradley SmithTech 3YamahaFactory
41Aleix EspargaroForwardFTR/YamahaOpen
44Pol EspargaroTech 3YamahaFactory
45Scott ReddingGresiniHondaOpen
46Valentino RossiYamahaYamahaFactory
59Niccolo CanepaIoda?Open
63Mike di MeglioAvintiaFTROpen
68Yonny HernandezPramacDucatiOpen
69Nicky HaydenAsparHondaOpen
70Michael LavertyPaul BirdPBM/ARTOpen
93Marc MarquezHondaHondaFactory
99Jorge LorenzoYamahaYamahaFactory
??Paul BirdPBM/ARTOpen

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články