Hlavní obsah

Abrahama znovu trápilo rameno, v testech byl předposlední

Kuala Lumpur

I během dalších testů na novou sezónu MotoGP v Sepangu trápilo motocyklového jezdce Karla Abrahama bolavé rameno, s kterým byl loni na operaci. Český závodník za tři dny zrychlil o 1,3 sekundy na kolo, mezi 23 jezdci skončil ale předposlední. Na nejlepší čas Itala Valentina Rossiho a Španěla Daniho Pedrosy (shodně 1:59,999) ztratil Abrahama přes 4,3 sekundy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Abraham se svou hondou.

Článek

Abraham většinou najezdil oproti soupeřům výrazně méně kol. V poslední den testů jich zvládl 29.

"I když jsme pořád daleko od pozic, kde bychom být chtěli, minimálně dnešek pro mě znamená trochu naděje. Čekal jsem, že třetí den už rameno bude dělat problémy, ale paradoxně jsem byl schopný vydržet na motorce dost kol a dokonce opakovaně zajíždět časy na úrovni svého maxima," uvedl v tiskové zprávě český jezdec, který před třemi týdny musel kvůli ramenu testy v Sepangu předčasně ukončit.

Za týden začne závěrečné testování v Dauhá, kde 23. března odstartuje sezóna Velkou cenou Kataru. "Je asi jasné, že rameno se zázračně nevyléčí. Budu dál pokračovat v rehabilitaci a musím doufat, že se to postupně bude zlepšovat. Rád bych byl připravený na závod v Kataru, ale jestli to tak bude, si asi dneska nikdo netroufne říct," prohlásil Abraham, který si rameno zranil loni v srpnu v Indianapolisu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.