Hlavní obsah

Další úspěch plochodrážních talentů, české družstvo získalo evropský bronz

Herxheim

Talentovaná generace obstarala další medaili. České plochodrážní družstvo obhájilo ve finále mistrovství Evropy juniorů na krátké dráze bronz. Zasloužila se o to sestava Václav Milík, Eduard Krčmář, Zdeněk Holub, Ondřej Smetana a Roman Čejka.

Foto: archiv

Juniorský plochodrážní tým (zleva) Roman Čejka, Ondřej Smetana, manažer Milan Špinka, Eduard Krčmář, Zdeněk Holub, Václav Milík a asistent Lubomír Vozár ověnčený bronzovými medailemi z ME.

Článek

Na kratičké dráze uvnitř kilometrového oválu v německém Herxheimu, kde se jezdí především dlouhá plošina, se mladí reprezentanti museli sklonit jen před vítězným Polskem a druhým Dánskem, přičemž na vicemistry Evropy ztráceli Češi na konci závodu pouhé tři body. Poláci byli největší favorité a také v této soutěži triumfovali už popáté.

Tahouny českého týmu byli především Krčmář a Milík, který mohl zúročit zkušenost ze startu na divokou kartu v seriálu Grand Pri. Už v semifinále se juniorům povedl parádní kousek, když na domácí půdě rozdílem dvou bodů vyřadili silné Švédy a ve finále pak porazili domácí Němce, v jejichž týmu se představili i oba synové několikanásobného mistra světa Gerda Risse. "Při současné velmi úzké juniorské jezdecké základně je bronzová medaile velkým úspěchem," uvedl reprezentační manažer Milan Špinka.

ME juniorských družstev na ploché dráze v Herxheimu
1. Polsko (Zmarzlik, Pieszczek, Cyfer, Przedpelski, Pawlicki) 49 b.
2. Dánsko (M. Andersen, Nielsen, Thomsen, B. Andersen, Jacobsen) 28
3. Česko (Milík 10, Krčmář 9, Holub 4, Smetana 2, Čejka 0) 25

Reklama

Související témata: