Hlavní obsah

Bratři Drymlové se půjdou projet a rozhodnou se, co dál

PARDUBICE

Někde stranou, sami dva, bez médií a televizních kamer, se nejlepší čeští plochodrážníci Aleš s Lukášem Drymlem posadí na motorky vedle sebe a pojedou. Pak si s rodinou sednou a řeknou si, co dál. Budou se rozhodovat jako tým. Když ukončí kariéru jeden, nebude dál pokračovat zřejmě ani druhý z nich. Důvodem je vážné zranění, které Aleš utrpěl v letošní sezóně a málem ho stálo život.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bratři Drymlové (vlevo Lukáš) nemají po zázračném vyléčení Aleše z těžkého zranění na plochou dráhu ani pomyšlení.

Článek

Když starší z bratrů Drymlů v červenci při anglické lize v Oxfordu upadl a utrpěl zranění hlavy, Lukáš neváhal a okamžitě ukončil sezonu, třebaže měl velmi dobrou formu. Chtěl být s bratrem a pomoci mu v těžké chvíli. A stejně se budou rozhodovat i o budoucnosti; závěrečný verdikt by měl prý padnout na konci listopadu. "Potřebujeme si to zkusit sami, pro svůj pocit, dát si přilbu na hlavu a jet," prohlásil Aleš Dryml při nedělní Zlaté přilbě v Pardubicích.

Už je v pořádku, třebaže byl týden v bezvědomí a lékaři se obávali o jeho život. Fyzicky se ještě potřebuje zdokonalit, proto na motorce od té doby ještě neseděl. U ploché dráhy ale zůstal: radí mladým, pomáhá, kde se dá, a komentuje pro televizi. "Jasně, že mě svrbí ruce, ale jsem realista. Už tři měsíce pauzíruji," upozornil na nucenou přestávku. "Ale už se to blíží, až si to znovu zkusíme," přidal se Lukáš.

Není vyloučeno, že jeden bude pokračovat

Nenechají se ovlivnit okolím, mají svou hlavu. Ze zahraničí je všichni podporují, rodina je naopak pro, aby skončili. "A možná, že by i hodně lidí v Čechách bylo rádo, kdybychom už nejezdili," upozornili na přetvářku v domácím plochodrážním dění. Rozhodnout se prý bude hodně těžké. "Ale najednou to přijde samo," řekl Lukáš. Dál ale nechtěl ani naznačit. Nevyloučil dokonce ani možnost, že by skončil jeden a druhý v kariéře pokračoval.

Budou brát ohledy na rodinu. "Je to hodně o psychice," přidal se Aleš, který neví, jaké následky na něm nehoda zanechala. "Má výhodu, moc si toho nepamatuje. Neprožil to co rodina," řekl Lukáš. Jeho bratra trefil po pádu do hlavy motocykl Američana Ronnieho Correye. Od té doby byl Aleš udržován v umělém spánku a pak převezen z jednotky intenzivní péče na neurologické oddělení v Oxfordu. Asi po týdnu se probral a jeho stav se začal zlepšovat.

Určitou představu mají

Oba jezdí za Pardubice, a i když měli nabídky z Prahy, zůstali věrní klubu, v němž vyrostli. Pardubice ale nyní spadly z extraligy. Budou Drymlové, pokud se rozhodnou dál závodit, jezdit i první ligu? "To je předčasně spekulovat, ještě jsme se nerozhodli," shodli se.

Umějí si představit svou budoucnost i mimo závodění. Mohli by prý vychovávat mladé talenty, navíc po sezoně se uvolní i místo manažera české reprezentace, neboť Josef Laštůvka končí. "Máme určitou představu, co bychom mohli dělat," prohlásili oba. Nejdřív se ale musejí rozhodnout, co dál s aktivní kariérou.

Reklama