Hlavní obsah

Zanardimu v Brně těsně unikl double

BRNO

Jednačtyřicetiletý Ital Alessandro Zanardi byl nejúspěšnějším jezdcem čtvrtého podniku mistrovství světa cestovních vozů v Brně.

Článek

Bývalý pilot formule 1, jenž při těžké nehodě v roce 2001 přišel o obě nohy a řídí s protézami, v sobotu poprvé během svého čtyřletého působení v seriálu vyhrál kvalifikaci a z pole position v neděli zvítězil v prvním závodě na deset kol. Ve druhém Zanardi po napínavém souboji zaostal o 360 tisícin sekundy za krajanem Gabrielem Tarquinim, jenž má rovněž zkušenosti z F1.

Tarquini, jenž dojel v prvním závodě na Masarykově okruhu šestý, si po brněnském víkendu upevnil vedení v průběžné klasifikaci. V čele má náskok 16 bodů před Francouzem Yvanem Mullerem, který rovněž jezdí s vozem Seat León.

Jediný český zástupce ve startovním poli Michal Matějovský s vozem Seat León obsadil při své premiéře v šampionátu v prvním závodě 22. místo. Na Zanardiho ztratil téměř 53 sekund. Druhý závod po kolizi hned v úvodním okruhu nedokončil.

4. podnik MS cestovních vozů:
První závod: 1. Zanardi (It./BMW) 2:08,913, 2. Porteiro (Šp./BMW) -0,825, 3. Menu (Švýc./Chevrolet) -1,707, ...22. Matějovský (ČR/Seat) -52,935.
Druhý závod: 1. Tarquini (It./Seat), 2. Zanardi -0,360, 3. Huff (Brit./Chevrolet) -5,410, ...Matějovský nedokončil.

Reklama