Hlavní obsah

Togliatti s hvězdným Pedersenem vyhrálo plochodrážní PMEZ

SLANÝ

Favorizovaný ruský celek Mega-Lada Togliatti suverénně vyhrál Pohár mistrů evropských zemí plochodrážních družstev, který v sobotu hostil Slaný. Domácí tým skončil třetí o jediný bod za Debrecínem. Před poslední rozjížďkou byl mezi nimi stav nerozhodný, ale Slovinec v maďarských službách Matej Ferjan jízdu vyhrál před švédským hvězdným hostem ve slánském dresu Peterem Karlssonem.

Článek

Ruský celek neměl se svojí nabitou sestavou konkurenci a soutěž vyhrál už počtvrté. V jeho dresu zářil dánský mistr světa Nicki Pedersen, který nenašel v žádné z pěti jízd přemožitele, až do poslední série rozjížděk byl stoprocentní i juniorský světový šampión Emil Sajfutdinov. Nakonec ztratil jen dva body stejně jako jeho týmový kolega Leigh Adams, australský vicemistr světa.

Slánští jezdci sice vloni skončili v domácí soutěži až třetí, ale mistrovská Plzeň jim přenechala právo startu s ohledem na dějiště finále a ani stříbrné Pardubice nic nenamítaly. Středočeši, kteří i kvůli vlastní slabé základně letos neuspěli v extralize, využili pravidlo o neomezeném počtu cizinců v týmu a zařadili do něj vedle zahraničních posil už jen Martina Málka. Ten se v roli náhradníka navíc na ovál ani nedostal.

S Debrecínem slavil stříbro Hynek Štichauer, který přispěl pěti body.

Plochá dráha:
1. Mega-Lada Togliatti 46 (N. Pedersen 15, E. Sajfutdinov a Adams po 13, D. Sajfutdinov 3, D. Ivanov 2), 2. SC Debrecín 31 (Ferjan 11, Tabaka 8, Kuciapa 7, Štichauer 5, Tihanyi 0), 3. AK Slaný 30 (Karlsson 11, Jeleniewski 7, Piszcz a Szczepaniak po 6, Málek 0), 4. SC Lokomotiv Daugavpils 13 (Koroljovs 6, Bogdanovs 4, Puodžuks 2, Giruskis 1, Paura 0).

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.