Hlavní obsah

Král zahájil asijský seriál GP2 šestým místem v Abú Zabí

ABÚ ZABÍ

Šestým místem vstoupil Josef Král do asijského formulového seriálu GP2. V úvodním závodu v Abú Zabí dnes český jezdec stáje Arden International zaostal o více než 20 sekund za vítězným Francouzem Julesem Bianchim. Druhý skončil se ztrátou téměř sedmi sekund další Francouz Romain Grosjean a třetí dojel loňský šampion asijské série Ital Davide Valsecchi.

Foto: Sport.cz

Josef Král v Abú Zabí.

Článek

Dvacetiletý Král se předvedl ve výborném světle ve čtvrtečním volném tréninku, v němž zajel nejrychlejší čas ze všech 26 vozů. V následné kvalifikaci už se mu tolik nedařilo a do závodu odstartoval z osmého místa, které na trati o dvě příčky vylepšil.

"Nebylo to špatné, mám radost, že jsem dojel na bodech," uvedl Král na týmovém webu. "Škoda jen, že jsem se zasekl v boxech při druhé výměně pneumatik, ale byla to jediná moje chyba. Poučím se z toho. Snažil jsem se jet nadoraz, ale je to obtížné, protože nikdo neví, co nové gumy od Pirelli v závodě udělají. Myslím, že jsme to zvládli dobře," dodal.

Po kvalifikaci si stěžoval na příliš hustý provoz na okruhu. "Je to samozřejmě škoda, že se nám to v kvalifikaci nepovedlo stejně jako v tréninku, ale najít volný prostor bylo skoro nemožné," uvedl na svém webu.

Výrazně lepší startovní pozici bude mít Král v sobotním sprintu, protože nejlepší osmička z hlavního závodu si pořadí prohodí. Jezdec z Hradce Králové tak odstartuje z třetí příčky. "Závod bude kratší, takže bych měl bojovat o stupně vítězů," plánuje český pilot.

První závod asijské formulové série GP2 v Abú Zabí:
1. Bianchi (Fr./Lotus ART) 1:22:04,643, 2. Grosjean (Fr./DAMS) -6,681, 3. Valsecchi (It./AirAsia) -12,794, ...6. Král (ČR/Arden International) -20,601.

Reklama

Související témata: